Steden in Kroatië

Vraag jij je af welke steden in Kroatië je gezien moet hebben? Dan kun je wel wat tips voor een interessante stedentrip tijdens je vakantie gebruiken. Kroatië biedt vele bijzondere, moderne en historische steden, die je vanuit de vakantiehuizen in Kroatië eenvoudig kunt bezoeken! Zo is Dubrovnik een echte aanrader en is Split ook een erg leuke tip om te bezoeken. Ontdek nu welke steden je zeker niet mag vergeten tijdens jouw vakantie in Kroatië.

 

Prachtige steden in Kroatië die je echt moet bezoeken

Naast het natuurschoon in Kroatië zijn er in Kroatië ook prachtige steden te vinden. Ondanks de geschiedenis van het land is het in steden zoals Split, Sibenik en Dubrovnik soms net alsof de tijd heeft stilgestaan. De hoofdstad van Kroatië, Zagreb, ligt in het binnenland in het noorden van het land, terwijl veel andere populaire steden aan de kust zijn gelegen. Hieronder worden de 5 mooiste steden van Kroatië beschreven en ontdek je waarom Kroatië zo geliefd is bij toeristen.

 

Maak een stedentrip naar Dubrovnik

Dubrovnik is zonder twijfel één van de mooiste steden van Kroatië en een bezoek aan deze prachtige stad mag tijdens jouw vakantie in Kroatië dan ook niet ontbreken. De stad heeft een rijke historie en staat onder andere bekend om de stadsmuren waarmee de stad volledig is ommuurd. Er zijn verschillende uitkijkposten in de muur en het is zelfs mogelijk om een wandeling te maken over de oude stadsmuren. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad en het kristalheldere water van de Adriatische Zee. Dubrovnik wordt ook wel ´de Parel van de Adriatische Zee´ genoemd en het historische centrum van de stad staat met trots op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Bezoek Dubrovnik vanuit je vakantiehuis in Zuid-Dalmatië.

De stad Dubrovnik in Kroatië

 

Rovinj – Het Italië van Kroatië

Tijdens jouw verblijf in een vakantiehuis in Kroatië is het schilderachtige Rovinj een prachtige plek om te bezoeken. Deze voormalige vissersplaats hoorde lang bij Venetië en hierdoor zijn er in de hele stad nog Italiaanse invloeden zichtbaar. Het oude stadscentrum van Rovinj is autovrij en bestaat uit een wirwar van smalle oude straatjes met gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes. Als je door de stad bergopwaarts loopt, kom je terecht bij één van de hoogtepunten van de stad, de St. Eufemija kerk. Deze kerk heeft een klokkentoren van 62 meter hoog en vanaf de top heb je een schitterend uitzicht op Ronvinj en de omliggende eilanden.

De stad Rovinj in Kroatië

 

Beleef het levendige Split

De havenstad Split is na Zagreb de grootste stad van het land en het is de belangrijkste stad van de regio Dalmatië. Als je met het vliegtuig aankomt voor een verblijf in Istrië of als je per boot vertrekt naar één van de eilanden voor de kust is de kans groot dat je Split zult passeren. Bezoek Split vanuit een vakantiewoning in Kroatië in Midden-Dalmatië. Het indrukwekkende paleis van Diocletianus is één van de meest bijzondere overblijfselen uit de Romeinse tijd en vormt het middelpunt van de stad. Het paleis werd in de 4e eeuw na Christus gebouwd en wordt gezien als het ontstaan van Split. Overal in Split kom je nog de overblijfselen van de oude Romeinen tegen en tijdens een wandeling door de stad kun je genieten van het al moois dat de stad te bieden heeft.

De stad Split in Kroatië

 

Vakantie tip! Ontdek het betoverende Sibenik

De prachtige stad Sibenik ligt halverwege de Adriatische kust in een pittoreske baai. Sibenik is wellicht minder bekend dan steden als Dubrovnik en Split maar is wel degelijk een bezoekje waard tijdens je vakantie in Kroatië. Bezoek Sibenik vanuit je vakantiehuis in Noord-Dalmatië. De stad is gebouwd op een heuvel en is vooral bekend om de Sint Jacobuskathedraal, welke op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Dit indrukwekkende gebouw, bestaande uit witte steen, is zonder meer het mooiste bouwwerk van de stad. Laat je betoveren tijdens een wandeling door deze authentieke en oude mediterrane stad en verdwaal in de talloze straatjes en steegjes die de stad rijk is.

De stad Sibenik in Kroatië

 

Porec – Bruisend en vol historie

Porec, gelegen aan de kust van Istrië, is tot slot een populaire plaats om te bezoeken vanuit je vakantiewoning in Kroatië. Deze bruisende havenstad heeft een rijk verleden en volgens archeologische vondsten werd het schiereiland van Porec 6000 jaar geleden al bewoond. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Eufrasiusbasiliek. Deze kerk is gebouwd in Byzantijnse stijl en staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vooral in de zomermaanden is Porec drukbezocht door toeristen, er worden dan geregeld activiteiten georganiseerd waardoor er veel te beleven is in de stad. Beleef deze stad vanuit je vakantiehuis in Istrië.

De stad Porec in Kroatië

 

Vakantiehuis in Kroatië

Zoals je leest biedt Kroatië vele prachtige steden die je vanuit jouw vakantiehuis kunt gaan bezioeken, dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke appartementen in Kroatië beschikbaar zijn en boek jouw favoriete stedentrip in deze veelzijdige bestemming met de Beste Prijs Garantie. Wil je nog meer tips voor jouw vakantie in Kroatië? Bekijk dan ook eens de 5 populairste vakantiebestemmingen in Kroatië of ontdek welke bezienswaardigheden in Kroatië je gezien moet hebben.