De 9 mooiste stranden van Nederland

Dagje strand aan de Nederlandse kust

Elke Nederlander is wel bekend met de Nederlandse kust en de bijbehorende badplaatsen. Echter, zijn die badplaatsen vaak toeristisch en druk. Niets is er zo vervelend om als een sardientje in een blik (zij aan zij) op het strand te liggen. Nee, waarschijnlijk ziet jouw ideale stranddag er totaal anders uit. Met meer dan 525 kilometer kust heb je waarschijnlijk nog niet eens alle pareltjes ontdekt tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Nederland. Er zijn genoeg andere prachtige stranden in Nederland waar je je handdoek uit kunt rollen, een duik kunt nemen in het water of een eindje gaan wandelen.

Kijkduin

Het strand van Scheveningen is een van de bekendste stranden van Nederland. Maar het strand van Kijkduin is voor de meesten onder ons nog vrij onbekend. Het mooie strand van Kijkduin is ontzettend populair bij gezinnen: het strand loopt langzaam af, er is een boulevard, het is schoon en er zijn geen algen of andere troep. Tussen Kijkduin en Scheveningen vind je het Westduinpark. Het is een schitterend gebied met bebossing, open vlakten, duintoppen en valleien. Voor de kinderen is er een carrousel, een speelboot en een speeltuin, mochten ze het spelen bij het water opeens niet meer leuk vinden.

Domburg

Het strand van Domburg is een mooi en breed strand in Nederland. Zowel in de zomer als in de winter geniet je dit stukje kust. In de zomer is het strand rustig: de echte massatoeristen zie je hier niet. In de winter is het strand ideaal om eindeloze wandelingen te maken. Stenen pieren vind je hier ook niet. Daar hebben ze de kenmerkende houten palen voor. Een verblijf in een vakantiewoning in Zeeland is niet compleet zonder een dagje strand in Domburg bij de onbebouwde duinen! Er zijn genoeg strandtentjes en in het gezellige centrum vind je voldoende café's. Rustzoekers halen hier echt hun hartje op!

Domburg strand

Schiermonnikoog

Het strand van Schiermonnikoog is het breedste strand van Europa. Het watervlak bij de kust is vrij ondiep, wat de zee geschikt maakt om met de kinderen te zwemmen. Net als elk van de Waddeneilanden, waait het hier best hard af en toe. Hou je van strandzeilen of powerkiten? Dan zit je op het dit mooie strand in Nederland goed op je plekje.

Wassenaar

Het strand van Wassenaar staat bekend als Wassenaarseslag en is nooit echt hetzelfde. Van zonsopgang tot bewolking, wilde of kalme zee, vol met schelpen of leeg: het wordt je echt onmogelijk gemaakt je te vervelen. In de zomer kan het er best druk zijn, maar nooit zo druk als Scheveningen. In de winter geniet je juist van alle rust. Het strand is breed en je hebt echt een prachtig uitzicht. Er is ook een uitgestrekt, ruig duingebied waar je kunt wandelen met de hond of hard kunt lopen. Dit maakt het een van de leukste stranden van Nederland!

Texel 

Het strand van Texel is een van de meest herkenbare stranden van Nederland. Je ziet de vuurtoren al snel staan als je aankomt. In de zomer kun je deze vuurtoren beklimmen en genieten van een geweldig uitzicht. Dit mooie strand in Nederland zelf is schoon en breed en dat vraagt om een lange wandeling! Met een beetje geluk spot je zelfs een handje vol zeehonden. 

Strand van Texel

Noordwijk aan Zee

Noordwijk aan Zee heeft een rustig strand. Hierdoor kun jij  ongestoord van de zon genieten. Liefhebbers van vogels voelen zich hier meteen thuis, dus vergeet vooral je verrekijker niet! Wandelen over dit mooie strand in Nederland is een aanrader, als je tegen harde wind kan, want het kan hier best hard waaien. Na die wandeling geniet je bij de vele mooie strandtenten van een hapje en drankje!

Vlieland

Voor een ongestoord dagje strand moet je echt naar Vlieland gaan. Dit Waddeneiland heeft een rustig karakter. Er zijn ruige duinen, bosgebieden en het strand is uitgestrekt. Mocht je toch de drukte willen opzoeken in de zomer op dit Waddeneilanden ga je natuurlijk naar Oost-Vlieland.

Strand van Vlieland

Egmond aan Zee

Gezelligheid. Dat is het eerste waar je aan denkt bij het strand van Egmond aan Zee. De bekende badplaats ligt vlak achter het duinreservaat. Ook de boulevard met de vuurtoren draagt bij aan die gezelligheid en is karakteristiek voor Egmond aan Zee. Het strand is lang en loopt moeiteloos over op Bergen aan Zee. Egmond aan Zee mocht in dit lijstje van mooiste Nederlandse stranden niet ontbreken!

Terschelling

Terschelling heeft maar liefst 30 kilometer zandstrand om van te genieten. Echt druk kan het daarmee nooit echt worden. Er is altijd wel een plekje vrij! Midsland aan Zee en Formerum zijn echte aanraders. De duinen zijn ontzettend mooi om doorheen te wandelen. Kortom, Terschelling is een van de beste stranden in Nederland om uit te waaien!