search

Vakantiehuis in Baarle-Nassau

België en Nederland

Baarle-Nassau is een interessant dorp in Noord-Brabant. De gemeente Baarle-Nassau loopt door de kern van het dorp en de Belgische gemeente Baarle-Hertog. Dat wil zeggen: 30 stukjes België en Nederland die door elkaar lopen. Ook heeft dit dorp zelf twee burgemeesters, twee scholen en twee postkantoren. Daarnaast heeft Baarle-Nassau heeft ook een lange geschiedenis. Hierdoor is een vakantiehuis in Baarle-Nassau een goede keus voor natuur en architectuur liefhebbers, want er zijn een aantal kerken te vinden die de moeite zeker waard zijn om te bezichtigen. Castelré is ook zeker het bezoeken waard. Dit opmerkelijke dorp ligt als een schiereiland diep in België. Dit stukje Nederland heeft dus Belgische noorderburen.

Prachtige natuur

Een vakantiehuis in Noord-Brabant kenmerkt zich altijd door zijn unieke natuurlandschappen. In Baarle-Nassau is dat zeker ook het geval. Een afwisselend uitzicht van bosgebieden, akkervelden, landerijen en een prachtig beekdal. In dit beekdal van ’t Merkske groeien zeldzame plantsoorten en vindt u bijzondere vogels en andere dieren. Hier vindt u een beekvallei vol leven. In dit kleine eigen ecosysteem is het vooral stil en volledig natuurlijk. Voor kinderen is het een goede plek om op avontuur te gaan en lekker te kunnen spelen. Een vakantiehuis in Baarle-Nassau betekent ook rododendrons. Vooral in de herfst ziet het gebied er ontzettend sfeervol uit, waardoor u helemaal tot rust kunt komen. Mocht u hier gaan wandelen dan kunt u met wat geluk ook wilde dieren zien als reeën en vossen. Voor de extreme sport mensen wordt er ook paintballen of quad rijden georganiseerd. Jong en oud zijn welkom om hier hun adrenaline los te laten op de outdoor-activiteiten van Den Engel.

Unieke geschiedenis met een vakantiehuis in Baarle-Nassau

Een uniek stukje geschiedenis vindt u in het Kaarsen museum. Hier vindt u een geweldige collectie kunstkaarsen van Fits Spies. Deze Kaarsen van pure bijenwas zijn op natuurlijke wijze gekleurd en met heel veel precisie en geduld de kleinste details erin verwerkt. De Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk is een kerk die is opgebouwd met Belse steen en een echte “Hollandse “ kerk is. Sinds 1932 is deze kerk uitgebreid en oogt nu veel moderner, wat goed het contrast weergeeft tussen nieuwe en oud en dus ook zeker het bezoeken waard is. Uiteraard is daar ook de Belgische kerk. De prachtige ramen van de kerk zijn elke dag te bewonderen. Ook heeft de kerk een toren van 46 meter hoog die prachtig versierd is met kalkzandstenen. Dus voor de architectuur en geschiedenis liefhebbers zijn deze plekken zeker de moeite waard

Qua eten is Baarle-Nassau ook een bijzonder goede plek om uw vakantie te vieren. Met een echte Eeterij worden de lekkerste vis en zeevruchten maaltijden voor u klaargemaakt. Op diverse plekken vindt u drie gangen menu’s en zult u heerlijk kunnen zitten voor een hapje en een drankje. Ook voor een klassiek pannenkoekenhuis zit u hier helemaal goed want De Pannekoekenbakker staat voor u klaar. Hier vindt u diverse pannenkoeken in een rustiek restaurant waar u zeker van zult smullen.