Leukste steden in Noord-Holland

Amsterdam 

Zeker een bezoek waard tijdens je vakantie in een vakantiewoning in Noord-Holland: Amsterdam. De hoofdstad van Nederland met zijn vele bezienswaardigheden en musea, met werken van beroemde meesters, zoals Rembrandt en Van Gogh trekt jaarlijks een groot aantal bezoekers en heeft uitstekende vervoersverbindingen. Alle gezinsleden krijgen hier iets aangeboden, zodat niemand zich verveeld. Een geweldige ervaring voor het hele gezin tijdens je vakantie in Noord-Holland is een rondvaart door de grachten van Amsterdam . Ook bezienswaardig: de wassen beelden van beroemde mensen in Madame Tussauds. Een geheime tip: ga winkelen in de trendy wijk 9 Straatjes (De negen straatjes). Hier vind je niet de gebruikelijke winkels, maar veel lokale winkels met hippe kleding, traditionele restaurants, eigenaardigheden en lokale delicatessen zoals talloze, exotische kazen. 

Texel 

Op het meest bekende eiland Texel zijn er in totaal zeven dorpen met het dorp Den Burg als de "belangrijkste stad". Veel vakantiegangers brengen graag hun vakantie door in Nederland, omdat je hier zo veel kunt fietsen. Op het eiland Texel kun je dit eenvoudig met je gezin doen, want een uitgebreid netwerk van fietspaden verbindt alle dorpen met elkaar en voert door vele prachtige natuurbeschermingsgebieden. Vanuit je vakantiehuis moet je zeker de stranden van Texel bezoeken. Deze hebben een totale lengte van ongeveer 30 kilometer en bevinden zich allemaal aan de westkant van het eiland. Het strand van De Koog is momenteel het populairst. Hier zijn ook de meeste strandpaviljoens. 

Hoorn

Hoorn heeft een gezellige haven omringd door leuke kroegjes en restaurants. Vooral in de zomer vinden vele watersporters hun weg naar Hoorn.

Enkhuizen

Enkhuizen heeft een gezellige historische binnenstad met veel uitstekende restaurantjes een interessant binnen- en buitenmuseum en de mogelijkheid uitstapjes te maken met veerboten naar Stavoren en Urk.  

Alkmaar

De kaasmarkt van Alkmaar is wereldwijd een begrip. Vanaf half april tot half september zijn iedere vrijdag, tussen 10.00 en 12.00 uur, de kaasdragers in actie te zien.

Den Helder

Het ligt in de noordkop, aan drie kanten omgeven door zee. In het bezit van unieke cultuurhistorie, zoals de stellingen en de Oude Rijkswerf Willemsoord. Tevens is het vanuit Den Helder mogelijk om een dagje te gaan genieten op het eiland Texel met z’n vele toeristische attracties.