Weekendje weg in eigen land - Babette bezoekt Breukelen

Het Utrechtse deel van de Vechtstreek is een prachtige groene streek vol romantische historie. Denk aan stadjes als Zuilen, Maarssen, Breukelen en Loenen aan de Vecht. In de Gouden eeuw bouwden de adellijke families hier hun ‘buitens’, alwaar ze een beetje vakantie gingen houden en genieten van de zon en het groen. Zo is het Zandpad dat langs de Vecht slingert een mooi voorbeeld van hoe men vroeger met de trekschuit goederen en mensen vervoerde. Als je je ogen sluit, zie je de koetsen met vooraanstaande families rijden naar hun landgoederen met kastelen. Kasteel Nyenrode, nu een universiteit, is daar een prachtig voorbeeld van. Eigenlijk struikel je over de prachtige gebouwen en sfeervolle huizen.

 

De waterrijke omgeving van het vakantiehuis

De Vechtstreek is bij uitstek een plek om lekker te fietsen, varen en zwemmen. Ons vakantiehuisje, dit keer een woonark, ligt op een rustig plekje tussen andere woonarken en vakantiehuisjes. Het vakantiehuis ligt achter de Jachthaven van Heusden; een gezellig familiebedrijf gerund door twee gastvrije zussen aan de Scheendijk. De Scheendijk is een watersportstraat waar je overal sloepen en zeilboten kunt huren om de plassen mee op te gaan. Hier ligt ook een mooi natuurzwembad, genaamd De Meent, waar ook kinderen veilig kunnen zwemmen.

 

Ik ben geen held met bootjes… wat nu?

Aangezien ik niet zo’n held ben met boten en al weg wordt geblazen bij een simpele windvlaag, is een prachtige sloep niet aan mij besteed. Wij kozen daarom een simpel en goedkoop bootje bij Eerste Aanleg. Een goede kop koffie en een boot met hier en daar een deuk en ik ben helemaal in m’n element. Ik raad aan om op je gemak naar de Kalverstraat te varen. Dit is een ‘straat’ op het water met schattige houten huizen; de ene nog mooier dan de ander. Als je er nog geen genoeg van kan krijgen, vaar dan nog naar een eilandje om een frietje te eten en even aan te leggen om een duik te nemen. De Meent is bijvoorbeeld een leuk eilandje om even te relaxen. Tot slot wil ik jullie nog een laatste tip meegeven. Kijk bij het varen alsjeblieft goed uit bij welk punt je de trekgaten uitgaat. Er zijn enorm veel trekgaten, die op elkaar lijken, waardoor het heel makkelijk is om de weg kwijt te raken!
BabetteBreukelen Kasteel in Utrecht nabij Breukelen

 

Culinair Breukelen

Als je na een dag varen de weg nog terug kunt vinden en weer in je gezellige vakantiehuisje aankomt, dan kun je zelf koken of er voor kiezen om naar een van de vele leuke restaurantjes in Breukelen gaan. Op vrijdag is er een hele fijne markt met heerlijke vis en kaas e.d. om boodschappen te doen. Mocht je nog niet klaar zijn met varen, dan kun je naar het statige Slangevegt gaan ( en dan moet je wel even langs een manueel bedienbaar sluisje) en genieten van hun heerlijke terras met gezellige blauwe kussens.

omgevingbreukelen

Ook in Breukelen zelf kun je ook alle kanten op. Zo zit er een Loetje voor een vermaard biefstukje en een erg leuke Thai in een galerie met uiterst vriendelijke eigenaars en authentieke Thaise medewerkers. Daarnaast vind je op de Kerkbrink veel leuke tentjes en zit er een prima pizzeria bij de brug.

Interieur vakantiehuis HUT023

 

vakantiehuis HUT023 in Breukelen

 

Over het vakantiehuis 

Het vakantiehuisje (HUT023) ligt aan het water en is knus, fris, kleurrijk en van alle gemakken voorzien. Je kunt er met vier personen slapen en verder lekker de hele dag buiten vertoeven. Het terras is erg groot. Daarnaast merk je niet dat je midden in de Randstad zit, want het is zo heerlijk rustig! Wat mij betreft hoef je echt niet naar het buitenland te gaan als het hier in Nederland ook lekker weer is. Ik heb genoten van een heerlijk weekendje weg in eigen land!

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Utrecht.

 

Liefs,

Babette