5 populaire bestemmingen in Noorwegen

Wil je graag naar Noorwegen, maar weet je niet zo goed waar naartoe? Dan kun je wel wat tips voor jouw vakantie gebruiken. Noorwegen biedt vele bijzondere, interessante en veelzijdige vakantiebestemmingen, die je vanuit de vakantiehuizen in Noorwegen eenvoudig kunt bezoeken! Zo is de Noordkaap erg populair onder Nederlandse toeristen en is Zuid-Noorwegen ook zeker de moeite waard te verkennen. Ontdek hier de meest populaire vakantiebestemmingen in Noorwegen en bepaal waar jij graag in een vakantiehuis wilt verblijven.

 

Wat zijn de populairste vakantiebestemmingen in Noorwegen?

Ons aanbod aan vakantiehuizen in Noorwegen is zeer divers. Heel trots presenteren wij dit aanbod van appartementen en vakantiehuizen in de schitterende gebieden van dit Scandinavische land. We zien ernaar uit je de schitterende gebieden van Noorwegen te laten ervaren en je te mogen begroeten in een van onze vakantiehuizen in een van de regio’s van Noorwegen. De vakantiehuizen zijn verdeeld over het gehele land. Droom je van een vakantie met het geluid van de golven van de zee en een schitterend uitzicht over een van de vele fjorden die het land biedt? Of wil je een route rijden naar de Noordkaap? Of verblijf je het liefst in de Noorse bergen, in Noorwegen fjell genoemd? Geen probleem. NOVASOL heeft het aanbod vakantiehuizen in Noorwegen. Jij maakt je persoonlijke keuze!

 

1) Noordkaap

Een derde deel van het Noorse vasteland bevindt zich in Noord-Noorwegen. Hier beleef je de mooiste vakantiedagen in de ongerepte natuur. Genieten van honden sleetochten of andere poolavonturen in de winter tot het ervaren van de langste zomerdagen die Europa kent. Heel veel mensen die op vakantie gaan in Noord-Noorwegen komen om te genieten van de middernachtzon die de Noordkaap beschijnt. De Noordkaap ligt in Finnmark. Een gebied dat in het westen van het noordelijke deel van Noorwegen ligt. Alleen de eilandengroep Svalbard ligt bij de Noordkaap nog tussen jou en de Noordpool in. Beleef de wondere wereld in het Noorden van Noorwegen met als basis een vakantiehuis. Op die manier ervaar je Noorwegen in de puurste vorm.

 

2) Zuid-Noorwegen

In het zuiden van Noorwegen, Zuidwest om precies te zijn, ligt de regio Rogaland. In dit gebied liggen de steden Bergen en Stavanger, die een bezoek waard zijn tijdens jouw vakantie naar Noorwegen. Een vakantie in Zuid-Noorwegen beleef je perfect vanuit jouw Noorweegse vakantiehuis. Je plant je dagen precies zoals jij het wilt, met veel flexibiliteit. In Rogaland bevindt zich het spectaculaire Lysefjord, zeer bekend vanwege de klif Preikestolen, de preekstoel.  In het hele gebied van Rogaland biedt NOVASOL vakantiehuizen aan in een zeer afwisselend landschap. Bij het kustgebied van Jaeren vind je veel zand- en kiezelstranden. En in Haugaland verken je de vele eilanden en de scherenkust.

 

3) Sogn en Fjordane

In het westen van Noorwegen ligt het gebied Sogn en Fjordane. Dit dunbevolkte gebied leent zich geweldig goed voor een rustige vakantie. Er liggen zeer ruige natuurgebieden die het ontdekken meer dan waard zijn. Vakantie vieren in West-Noorwegen doe je op een ontspannen manier vanuit een vakantiehuis. De Jostedalsbreen is de grootste gletsjer die te vinden is op het Europese vasteland. Ook vind je in dit gebied de langste fjord van Noorwegen, namelijk de Sognefjord, met een lengte van 205 kilometer. Sogn en Fjordane maakt met haar afwisselende berglandschappen en heldere meren veel indruk op de mensen die op vakantie gaan naar West-Noorwegen.

 

4) Het Hedmark gebied

Ga je op vakantie in Zuid-Noorwegen? Overweeg dan het huren van een vakantiehuis in de regio Hedmark. Hedmark is het meest afwisselende gebied van Zuid-Noorwegen. Hoge bergen, uitgestrekte bossen en heldere meren bepalen het landschap. In het binnenland wordt het gebied gekenmerkt door schitterende valleien, schilderachtige dorpjes en vruchtbare vlaktes. In Zuid-Noorwegen tref je ook een aantal wintersportgebieden die uitnodigen tot een wintervakantie in Noorwegen.  Een vakantie in Hedmark, Zuid-Noorwegen doe je gemakkelijk vanuit een vakantiewoning in Noorwegen. Vakantie in een vakantiehuis of appartement geeft je alle vrijheid die je nodig hebt om je dagen flexibel te plannen.

 

5) Midden-Noorwegen

In Midden-Noorwegen tref je een historisch gedeelte van Noorwegen. De stad Trondheim ligt in het centrum van de regio en is een bezoek meer dan waard. Wanneer je op vakantie gaat naar Trøndelag, het gebied dat is gelegen in het midden van de regio, zul je je verbazen over het groene uiterlijk. De uitgestrekte bosgebieden en visrijke wateren vormen een perfecte basis voor een natuurrijke vakantie. Wanneer je besluit een vakantiehuis te huren in Midden-Noorwegen, dan heb je een goede keuze gemaakt. Het aanbod is zeer divers en biedt je een perfecte basis voor een vakantie in Noorwegen. In Trøndelag tref je verder nog interessante bezienswaardigheden zoals het familiepark Namsskogan en de panoramische route Kystriksveien.

 

Vakantiewoningen in Noorwegen 

Zoals je leest biedt Noorwegen veel prachtige vakantiebestemmingen, waar je een vakantiehuis kunt huren. De keuze voor een vakantiehuis zorgt ervoor dat je je vakantie in Noorwegen beleeft als een inwoner van het land. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Noorwegen beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in één van deze bijzondere bestemmingen, zonder boekingskosten. Wil je nog meer tips voor jouw vakantie in Noorwegen? Bekijk dan ook eens de 5 mooiste steden in Noorwegen of ontdek de leukste bezienswaardigheden.