Bezienswaardigheden in Noorwegen

Ontdek nu welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen tijdens jouw vakantie in Noorwegen. De Flåmsbana een echte aanrader en ook een leuke tip voor een bezichtiging is het Noorderlicht. Vraag jij je af welke bezienswaardigheden in Noorwegen je moet hebben? Dan kun je wel wat tips voor een dagje uit tijdens je vakantie gebruiken. Noorwegen biedt vele bijzondere, moderne en historische bezienswaardigheden, die je vanuit de vakantiehuizen in Noorwegen eenvoudig kunt bezoeken! 

 

Welke bezienswaardigheden in Noorwegen wil je niet missen?

Noorwegen staat als vakantieland bekend om haar prachtige fjorden, indrukwekkende gletsjers en de Scandinavische cuisine. Daarnaast beschikt het land over bijzondere steden zoals Oslo en Bergen. Wij bieden een groot aanbod van vakantiehuizen in Noorwegen, variërend van vakantieappartementen in de steden tot luxe villa’s aan de kust tot aan de vakantiehuizen gelegen in de bergen, midden in de natuur. Vanuit je vakantiewoning in Noorwegen loop je zo de bossen in, een ideale manier om een vakantiedag  te beginnen. Maar tijdens een vakantie wil je natuurlijk ook echte specifieke bezienswaardigheden van het land zien en ontdekken. Er is zo veel te zien in dit diverse land, dat we daarom speciaal voor jou alvast een paar tips op een rijtje gezet.

 

 

Fjordsafari in Geiranger

Hier kun je op verschillend manieren het fjord gaan ontdekken. Variërend vanuit een kajak tot een helikopter  vlucht boven het fjord. Maar ook vanaf de fiets of met een georganiseerde bus tour is het zeker de moeite waard om het Geiranger fjord te bezoeken. Dit fjord is een 15 kilometer lange arm van de Storfjord  en hier stoppen ook vele cruiseschepen. Vanaf Mount Dalsnibba heb je een prachtig uitzicht op 1.500 meter hoogte over het indrukwekkende fjord. Want wist je dat dit een onderdeel is van de Unesco werelderfgoedlijst. Een must see wanneer je op vakantie in een vakantiewoning bent in de regio Møre og Romsdal.

 

Het Noorderlicht

Wist je dat in Noorwegen perfect het noorderlicht (aurora boralis) kunt bewonderen. De beste periode om dit te kunnen zien is vanaf september tot april. In Tromsø (de meest noordelijke studentenstad) moet je zijn als het gaat om de beste beleving en hier heb je de grootste kans om het  Noorderlicht te kunnen aanschouwen. Indien er een heldere nacht is heb jij hier zelf 90% kans om het te zien. In Tromsø kun je zelfs een excursie boeken onder begeleiding om dit te kunnen zien of plan een mooie boottocht vanaf hier en aanschouw het Noorderlicht vanaf het water. Een beleving die je niet mag missen als je een vakantie doorbrengt in een vakantiehuis in Noorwegen.

 

Fløyen gebergte

Als je in de buurt van Bergen vakantie viert moet je een dagje een bezoek brengen aan de berg Fløyen (320 meter hoog). Boven op deze bergtop kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad Bergen. Om de 5 minuten vertrekt er een special kabelbaan naar boven toe. Vanaf hier heb je het meest fantastische uitzicht over de stad Bergen. Geniet ook van een heerlijk kopje koffie in één van de restaurants boven op de berg. Je kunt dagelijks gebruik maken van de kabelbaan voor 70 Noorse kronen (retour) voor kinderen betaal je de helft.

 

De Flåmsbana – kijk je ogen uit!

Een prachtige 20 km lange treinrit tussen Flam en Myrdal. In Flam kun je voor slechts 30 euro  genieten van een imposant uitzicht, je komt langs meer dan 20 bruggen en een indrukwekkende waterval. Een echte aanrader! Je begint op slechts 2 meter hoogte en het eindstation in Myrdal ligt op 865 meter hoogte. De reis voert dwars door de bergen heen. Hier is 20 jaar aan gewerkt om het spoor aan te kunnen leggen. In het plaatsje Flam kun je terecht in het museum voor heel veel achtergrond informatie over het ontstaan van de Flåmsbana. Een leuke dagtrip vanuit je vakantiewoning in Sogn og Fjordane.

 

 

Het Norskfolkemuseum – Beleef de historie van Noorwegen

Ontdek in dit openlucht museum in Oslo de historie van Noorwegen. Hier krijg je een heel goed beeld hoe men vroeger leefde en je kunt zelfs naar binnen kijken in de oude huisjes. Maar ook krijg je indruk hoe een bank of een kruidenierswinkel er vroeger uitzag. Je kunt je eigen picknickmand meenemen en lekker relaxen op één van de grasvelden op de country side of gebruik maken van de restaurants van dit museum. Het is dagelijks geopend en leuk voor jong en oud. Leuke tip als je verblijft in een vakantiehuis in de omgeving van Oslo.

 

Vakantiehuizen in Noorwegen

Het mag duidelijk zijn: Noorwegen biedt veel bezienswaardigheden die je vanuit jouw vakantiehuis kunt gaan bezichtigen, dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Noorwegen beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze veelzijdige bestemming. Wil je nog meer tips voor jouw vakantie in Noorwegen? Bekijk dan ook eens welke prachtige steden in Noorwegen je kunt bezoeken of ontdek welke activiteiten in Noorwegen je gedaan moet hebben.

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen