Vraag jij je af welke steden in Noorwegen je gezien moet hebben? Dan kun je wel wat tips voor een leuke stedentrip tijdens je vakantie gebruiken. Noorwegen biedt vele bijzondere, moderne en historische steden, die je vanuit onze vakantiehuizen in Noorwegen eenvoudig kunt bezoeken! Zo is Bergen een echte aanrader en is Trondheim ook een heel leuke stad om een bezoek te brengen. Ontdek nu welke steden je zeker niet mag missen tijdens jouw vakantie in Noorwegen.

 

Mooie steden in Noorwegen

Naast de indrukwekkende fjorden en uitgestrekte bossen in Noorwegen zijn er in dit Scandinavische land ook ontzettend mooie steden te ontdekken. Er zijn er niet zo heel veel, maar de steden die je vindt in Noorwegen, zijn een bezoekje zeker waard. Wanneer je op vakantie bent in Noorwegen is het praktisch steden te kunnen bezoeken vanuit een vakantiehuis. Je bepaalt zelf je planning voor de dag. De vakantiehuizen bevinden zich door het gehele land en liggen dus altijd in de buurt van een van de grotere steden van Noorwegen. Aan de kust, op een eiland, in het binnenland of lekker in de ongerepte natuur. Wij hebben het aanbod, u maakt de keuze. Ervaar de Noorse steden en natuur vanuit een vakantiehuis in Noorwegen, meer vrijheid kunt u niet hebben!

 

Noorweegse bergen

In Noorwegen kennen we meerdere klimaten. Het meest regenachtige klimaat heeft Zuidwest Noorwegen. Ook de stad en regio Bergen kunnen hiervan genieten. In oktober van ieder jaar viert men in Bergen het regenfestival, met een heuse regenjas- en parapluparade. Toch raden we je aan dit je niet van een bezoek aan de stad te weerhouden. Bergen is namelijk een erg leuke stad. Er zijn een aantal hoogtepunten, die je zeker moet bezoeken wanneer je een trip plant naar Bergen in de regio Hordaland. Onder andere de Bergenhus Vesting, een oude opslagplaats van koopmannen en het Bergen Museum met leuke activiteiten.

 

Oslo

Veel cruise- en ferryboten hebben als bestemming de haven van de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Bij binnenkomst in deze haven zul je onder de indruk zijn. Ongeveer 40% van de Noren woont aan het Oslofjord. Wanneer je een vakantiehuis boekt in de omliggende regio’s Ostfold, Akershus, Zuid-Buskerud of Vestfold stelt dit je in de gelegenheid Oslo een bezoek te brengen. In de hoofdstad van Noorwegen kun je veel zien en doen. Naast een groot aantal musea tref je er tevens kunstgalerieën. Als je actief wilt zijn in Oslo, biedt de omgeving van het Oslofjord veel wandel- en vismogelijkheden. Wanneer je in de regio van Oslo een vakantiehuis boekt, kun je tevens kiezen voor een huis met eigen aanlegsteiger. In het centrum van de stad vind je gezellige winkeltjes en in de buurt van het koninklijk paleis tref je fijne horecagelegenheden met terrassen.

 

Trondheim

Trondheim speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Noorwegen. Tussen 1030 en 1217 was het namelijk de hoofdstad van het land. Momenteel is het de grootste stad van de provincie Sør-Trøndelag. Er zijn veel historische attracties te bewonderen, waaronder bijvoorbeeld de hospitaalkerk, de ruïnes van Olavkerk, de Kristianstenvesting en de Domkerk. Deze laatste is al meer dan 1.000 jaar een populair bedevaartsoord in Noorwegen. Het fjord van Trondheim is een van de laagste fjorden van Noorwegen en telt 130 kilometer lengte. Je kunt er heerlijk varen, vissen en zwemmen. Het koraal is er beschermd, neem daarvan dus niets mee want dat is ten strengste verboden. Een vakantie in de regio Sør-Trøndelag, in de buurt van Trondheim is leuk om te plannen vanuit een vakantiehuis in Noorwegen. De stad ligt vlak aan de snelweg en is daarmee telkens erg goed bereikbaar.

 

Bodo - beleef een veelzijdige vakantie

Als je een vakantie plant met een bezoek aan het noorden van Noorwegen, vergeet dan niet de stad Bodo een bezoek te brengen. Deze hoofdstad van Nordland is zeer goed te bereiken, want Bodo heeft namelijk een eigen vliegveld. De stad Bodo kenmerkt zich door veel levendigheid. Wist je dat deze stad in 1940 voor ongeveer de helft is geruïneerd door bombardementen? De Noorse luchtmacht is er vandaag de dag nog gevestigd en in het Nordlandmuseum is van alles te zien, onder andere de manier van werken van de beroepsvisserij van Noorwegen. De eilanden die er voor de kust liggen kun je gemakkelijk bereiken met diverse veerdiensten. Voor een vakantie in de regio van Bodo, Nordland is jouw Noorweegse vakantiehuis een fijne basis. Bijzonder is trouwens dat Bodo volledig omringd is door ruige natuur. Voor een vakantie middenin de natuur heb je daarom in Nordland een garantie.

 

Tromso

In Tromso, een van de steden in het Noorden van Noorwegen tref je een echte combinatie van cultuur en natuur. De vakantiehuizen in de omgeving van Tromso liggen vaak midden in de natuur en bieden schitterende vergezichten. De stad ligt ruim 300 kilometer boven de poolcirkel. Veel mensen kiezen daarom deze noordelijk gelegen stad in Noorwegen als de bestemming om het Noorderlicht te kunnen aanschouwen. Tromso organiseert ieder jaar veel festiviteiten, waaronder een filmfestival en een feest rondom het beroemde Noorderlicht. Qua uitgaansleven is Tromso erg actief. Er zijn veel clubs en restaurants te vinden. Omdat er veel nationaliteiten in de stad leven is er een divers culinair aanbod. De stad bevindt zich middenin de ongerepte natuur. Je kunt er dicht in de buurt vissen en wandelen. In de winter leent het zich voor meer winterse activiteiten zoals hondensleetochten. Huur een vakantiehuis in deze noordelijke regio van Noorwegen en ontdek de prachtige natuur!

 

Vakantiehuis in Noorwegen

Zoals je leest biedt Noorwegen vele prachtige steden die je vanuit jouw vakantiehuis kunt gaan bezoeken, dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Noorwegen beschikbaar zijn en boek jouw favoriete stedentrip in deze veelzijdige bestemming en bezoek meer steden in Noorwegen.

Wil je nog meer tips voor jouw vakantie in Noorwegen? Bekijk dan ook eens de 5 populairste vakantiebestemmingen in Noorwegen of ontdek welke bezienswaardigheden in Noorwegen je gezien moet hebben!