Bezienswaardigheden in Oostenrijk

Welke bezienswaardigheden in Oostenrijk wil je niet missen?

Oostenrijk staat bekend om haar indrukwekkende berggebieden die zowel in de zomer als de winter erg populair zijn. Daarnaast beschikt het land over prachtige historische steden, maar welke bezienswaardigheden mag je zeker niet missen? Het is natuurlijk enigszins afhankelijk van de periode dat je naar Oostenrijk komt. Het land kent toeristisch gezien een hele duidelijke scheiding tussen een zomer- en een wintervakantie. Bij de laatste staat de vakantie doorgaans volledig in het teken van skiën en gaat de dagelijkse route van jouw chalet of vakantiehuisje in Oostenrijk richting piste in de ochtend en ’s avonds omgekeerd terug. In de zomer kiezen vakantiegangers Oostenrijk meer voor cultuur of andere meer sportieve activiteiten zoals wandelen en fietsen. Het land telt veel te veel waardevolle bezienswaardigheden om op te noemen, dus we houden het hier bij 5 tips.

 

Nationaal park Hohe Tauern - Een wonder der natuur

Nationaal park Hohe Tauern is het grootste Nationale park van Centraal-Europa. Het ligt op de grens van de regio’s Karinthië, Tirol en Salzburg. De eerder hierboven vermelde Großclocker maakt er ook deel van uit. Je vindt hier indrukwekkende gletsjervlaktes en de prachtige Krimmler watervallen. Er zijn hier talrijke wandelpaden die je thematisch onder begeleiding van een gids kunt ontdekken. Voorbeelden van deze thema’s zijn ‘Het ontstaan van gletsjers’ en ‘Wild observeren’. Ook kun je een wandeling maken naar het eeuwige ijs. Er is een net van wandelpaden van wel 1200 kilometer. Aan de routes zijn diverse eetgelegenheden en schuilhutten dus niets staat een lange wandel- of klimtocht in de weg vanuit je vakantiewoning in de HoheTauern.

Hohe Tauern bezienswaardigheden in oostenrijk

 

Schoss Schönbrun - beleef de historie van Oostenrijk in Wenen

Verblijf je in een vakantiehuis in Wenen of omgeving dan moet je zeker Schloss Schönbrun bezoeken. Het is één van de meest drukbezochte bezienswaardigheden in Wenen en ook van het land. Het paleis telt meer dan 1400 ruimtes in allerlei soorten en maten. Veel te veel dus om ze allemaal te bekijken. Zeker ook omdat je de prachtige tuin niet moet overslaan. Het voormalig paleis van de Koninklijke familie ligt op ongeveer 6 km van het centrum van Wenen en is bijvoorbeeld met de metro heel goed te bereiken vanuit de binnenstad. Ook als je elders in een vakantiewoning in Oostenrijk woont, is dit een aanrader voor een bijzondere dagtrip.

 

Zuid-Stiermarkse wijnroute in Oostenrijk

Wanneer je verblijft in een vakantiewoning in Steiermark, dan is deze route een aanrader. Zeker als je liefhebber van wijn bent. De route voert deels langs de Sloveense grens via smalle wegen door wijnbouwdorpen. Neem er zeker de tijd voor als je deze route rijdt en geniet van de mooie omgeving en natuurlijk ook van de wijn. De wijnen uit de regio Stiermarken zijn van hoge kwaliteit en vallen dus regelmatig in de prijzen. Vergeet daarom ook niet om voldoende wijn in te slaan. Hiervan kun je dan ’s avonds in je vakantiehuis in Oostenrijk opnieuw genieten. Ook als souvenir valt deze wijn bij de thuisblijvers vaak goed in de smaak.

 

De Großglockner – kijk je ogen uit!

Vier je vakantie in een vakantiehuis in de regio Tirol of Karinthië, dan kun je niet om de Großglockner heen. De berg is bijna 3800 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Oostenrijk. Er zijn diverse wandelroutes rondom de Großclockner. Een ideaal gebied dus als je een wandelvakantie in gedachten hebt. Ook voor een vakantie met hond! Natuurlijk is zo’n bergachtig gebied ook een wintersportbestemming bij uitstek. Je vindt hier onder andere het grote skigebied Zell am See – Kaprun. Twee gebieden, vlak bij elkaar, met ongeveer 140 kilometer aan pistes voor zowel beginners als gevorderden.

Grossglockner bezienswaardigheden in Oostenrijk

 

Wenen - Klassieke stad

Steeds weer staat deze prachtige stad al op de eerste dag van het jaar volop in de schijnwerpers als in de Gouden Zaal van de Wiener Musikverein de Radetzkimars klinkt. Maar een bezoek aan Wenen is iedere dag de moeite waard. Zet een dagtrip Wenen dan ook zeker op de lijst als je een vakantiehuis in Oostenrijk gehuurd hebt in het noordoosten van Oostenrijk. Overigens liggen zowel Tsjechie, Sloakije en Hongarije niet ver van deze stad aan de Donau en is het ook een aanrader als dagtrip als je op doorreis bent naar deze bestemmingen.. Schloss Schönbrunn, het Praterpark, de Staatsopera en het Hofburgpaleis zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden.