search

Vakantiehuizen in Porto

Een vakantiehuis in het noorden van Portugal beschikt over een minder mediterrane, maar unieke sfeer in vergelijking met een vakantiehuis in de Algarve of de streek rond Lissabon.

Vakantiehuizen in Porto

De Douro, de “gouden rivier “, stroomt van Spanje naar Porto en toont u prachtige plekken waar u de ideale vakantie kunt beleven. Naast het mooie Porto, de architecturale hoofdstad van het noorden, zal u prachtige landschappen, groene bergen, middeleeuwse dorpjes en indrukwekkende kastelen ontdekken. Al deze pracht in combinatie met de lekkere Portugese keuken en een van onze uitstekende vakantiehuizen zijn het recept voor een onvergetelijke vakantie in Portugal.

Een appartement in de stad Porto

Porto is de tweede grootste metropool van Portugal en een van Europa's meest charismatische steden. Port en de rivier de Douro zijn over heel de wereld bekend en geliefd. Boek een vakantiehuis in Porto en ervaar één van de oudste steden van Europa.

Porto beschikt over een weelde aan architecturale schoonheid. Zo is de stad de thuisbasis van verschillende mooie pleinen, kerken en huizen met kleurrijke betegelde gevels en ongelofelijke hedendaagse architectuur. De Casa da Música, ontworpen door de bekende Nederlandse architect Rem Koolhaas en de unieke gebouwen in het centrum ontworpen door Alvaro Siza, zijn mooie voorbeelden van de moderne architectuur.

De stad is erg heuvelachtig en bezit zelfs gebouwen die in een klif zijn gebouwd. Trappen gesneden in de kliffen bieden een lonende wandeltocht.In de voorstad, Ribeira de Gaia, vindt u de magazijnen terug van grote Port bedrijven zoals Cálem, Fonseca, Sandemans, Kopke, en anderen. U bereikt hen via de brug van Dom Luis, gebouwd door Robert Eiffel.

 

Wanneer u het tempo wat wilt verlagen, neemt u de tram naar Alegre Passeio, de meest mondaine voorstad van Porto, om daarna te genieten van een heerlijke maaltijd in één van de vele stijlvolle restaurants aan het strand.

Het beroemde Portugese eten

De inwoners van Porto staan bekend als tripeiros (pens eters) te wijten aan het feit dat de stad in de 15de eeuw bijna al hun vlees moest overlaten aan de hoofdstad en de vloot die in Marokko vertrok naar Ceuta. Gedurende die periode moesten de inwoners van Porto zien te overleven van penssoep, nog steeds een specialiteit van de stad. Een andere lokale specialiteit is Francesinha. Een royale hoeveelheid vlees tussen sneetjes geroosterd brood, gehuld in een laag van gesmolten kaas en vervolgens overgoten met een heerlijke tomatensaus. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze lekkere gerechten zelf klaar te maken en te proeven in het comfort van uw eigen vakantiehuis in Porto.

Een levendig cultureel leven

Tijdens de nacht van 23 juni scheiden de inwoners van Porto zich af op cultureel gebied. Lissabon krijgt op die avond een lesje van Porto over hoe je plezier maakt.

Porto’s Festa de São João is één van Europa’s meest levendige straatfestivals. Op die avond komen duizenden mensen naar de meest traditionele wijken van het oude centrum van Porto, een Unesco Werelderfgoed site, om een ​​eerbetoon aan Johannes de Doper te brengen. Tijdens het feest worden er zowel sacrale als profane tradities met elkaar gemengd. Een interessante gewoonte tijdens de 'Festa de São João', is om elkaar te slagen met knoflookbloemen of zachte plastic hamers. Het feest begint al vroeg in de middag van 23 juni en duurt meestal tot de ochtend van 24 juni. De traditionele attracties van de nacht zijn straatconcerten, dansfeesten, springen over vuur, het eten van gegrilde sardines en vlees, het drinken van wijn en het loslaten van verlichte vuurlantaarns die vervolgens zweven over Porto’s zomerhemel. Kortom, de ideale periode om uw vakantiehuis in Portugal te huren.

De omgeving en het klimaat

Andere Portugese dorpen en steden in de regio genieten misschien niet dezelfde bekendheid als Porto, maar ze zijn daarom niet minder mooi of historisch.

De eerste hoofdstad van het land Guimarães, het religieuze centrum van Braga en het stadje Aveiro zijn onbekende schatten. Aveiro wordt gekenmerkt door zijn kanalen die worden geflankeerd door kleurrijke huizen. Het platteland van Noord-Portugal is erg mooi. Een geweldige plek om een vakantievilla te huren. Vrijwel de hele kustlijn van Porto tot aan de Spaanse grens bestaat uit gouden zandstranden. Veel van deze stranden zijn nog niet toeristisch. Privéstranden bij wijze van spreken.

Hoewel het klimaat van Noord-Portugal een beetje koeler is dan in het zuiden, zijn er nog steeds genoeg zonnige dagen in het jaar om te genieten in uw vakantiehuis met een eigen zwembad.