search

Vakantie in Istrië, Slovenië

Verken het mooie Istrië in Slovenië

De Sloveense kust bij Istrië is niet lang, maar hier zijn volop mogelijkheden voor een heerlijke vakantie aan de Adriatische Zee, gecombineerd met goede ervaringen in het land. Koper is het grootste kust- en karstgebied en heeft een totale oppervlakte van 1.044 km² en 106.000 inwoners. De diversiteit van het gebied maakt het een ideale vakantiebestemming in Slovenië.

In Habsburg was dit deel het zuidelijke deel van wat "het kustland van Oostenrijk" wordt genoemd. Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebied onderdeel van het vrije territorium van Triëst, dat later werd gekoppeld aan Joegoslavië. Het noordelijke deel van het grondgebied werd opnieuw een deel van Italië in 1954. Het gebied bestaat uit twee delen: de kust en het karstgebied.

De pittoreske badplaatsen van Piran, Izola en Koper lokken met hun middeleeuwse stadscentrum. Koper is de grootste stad in het noorden van Istrië, heeft een historische oude binnenstad en een goed uitgeruste jachthaven die het startpunt is voor meer regatta's. De baai van Piran is het startpunt voor tochten aan de Adriatische kust en verkenningen op het binnenland van de Sloveense kust. Het heuvelachtige landschap van de kust is ideaal om te fietsen en te wandelen. Verschillende spa's bieden het hele jaar door een gevarieerd entertainmentprogramma. Natuurlijke spa's zijn te vinden in Strunjan en Portorož.

 

Actieve vakantie in Istrië

Er zijn waterbanen in Portorož. De zee tussen Piran en Strunjan is een paradijs voor duikers en heeft zowel gevarieerd dieren- en plantenleven als vracht van vracht- en militaire schepen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn neergelaten. Verschillende kustplaatsen bieden duikcursussen. De baai van Piran is erg populair onder zeilers. Er zijn zeilscholen en er zijn mogelijkheden om zeilboten te huren. De belangrijkste internationale bootshows Internautica en Izola Boat Show vinden elk jaar plaats in Portorož en Izola. De kust is geschikt voor alle soorten watersporten:

 • waterski
 • duiken
 • wakeboarden
 • afvaart


Vakantie in de Karst-gebieden

In het binnenland van de Sloveense kust zijn er karstgebieden - rotsachtig en onvruchtbaar terrein met olijfgaarden en wijngaarden, perzik en kersenbomen. In de stenen kelders worden heerlijke wijnen en uitstekende ham Pršut geserveerd. Hier kunt u "Osmica" ervaren, een 200 jaar oude traditie die wijn en gewone boeren in staat stelt om hun overmaat wijn, zelfgemaakte karstham en andere zuivelproducten te verkopen gedurende acht dagen zonder belasting te betalen.

Het Karst-gebied heeft meer dan 8000 ondergrondse gangen en druipgrotten. De bezienswaardigheden in Slovenië in het Karst-gebied zijn echter niet hier. Wist je dat de nobele Lipizzans echt uit Slovenië komen? Al in 1580 was er een stoofpot in Lipica. Vandaag is Lipica een populair toeristenoord met manege, hotels, een zwembad, een golfbaan en een casino.

 

8 leukste bezienswaardigheden in Istrië, Slovenië

 1. Reis door de Dragonja-vallei
 2. Ruitertoernooi in het kasteel Ljubljana
 3. Te voet en per elektrische trein door Ljubljana
 4. Ontdekking van het gedroogde meer van Cerknicas als het niet eens uitgedroogd is
 5. Visfeest in Izola
 6. Uitstapjes door de salines van Secovlje
 7. Bezoek de Divaca Caves met Flashlight
 8. Vindgade - een themapark in Slovenië