search

Vakantiehuis in Banská Bystrica

Centraal Slowakije is qua oppervlakte de grootste en meest dunbevolkte regio van Slowakije. Al vele eeuwen is hier de traditie van mijnbouw. In de Middeleeuwen, goud en zilver gevormd midden Slowakije. Het werd gewonnen in mijnen, verhandeld en enkele omliggende steden werden er rijk van. Of dit nu Banska Stiavnica, Kremnica of Banska Bystrica is, deze plaatsen schitteren nog steeds met grote kerken en prachtige patriciërshuizen. Vanuit een vakantiehuis in Banska Bystrica kan jij op verkenning gaan!

 

Bezienswaardigheden in  Banska Bystrica

Een breed scala aan bezienswaardigheden en culturele aanbod tijdens uw vakantie in Banska Bystrica is te vinden in het prachtige stadscentrum. Een van de meest populaire toeristische attracties is de "Námestie Slovenského národného povstania", de plaats van de opstand die zijn naam te danken heeft aan een opstand in 1944. Op dit plein vindt u ook verschillende gezellige cafés waar u kunt lunchen of genieten van een kopje koffie. Als u op zoek bent naar een plek om te verblijven in Banska Bystrica in de buurt van de stad, dan moet u een kijkje nemen in het centrum van de prachtige kerk, die wordt gekenmerkt door barokke en gotische stijlen. Deze stijlcombinatie wordt ook weerspiegeld in de rest van de stad en geeft het een charmant karakter. Typisch voor Slowaakse steden zijn ook oude vestingwerken binnen de stad, wat ook het geval is in Banska Bystrica. Als u met grotere groepen van 10 of meer personen reist, kunt u privérondleidingen door de stad boeken en meer te weten komen over de geschiedenis achter de gebouwen.

 

Excursies in Banská Bystrica

Als je een actieve vakantie in Slowakije wilt doorbrengen, dan is Banska Bystrica ook een ideale bestemming omdat je in de nabijheid van het prachtige Vel'ka Fatra National Park bent, waar je kunt wandelen in de bergen of in de weelderige bossen loop en ontdek de grote verscheidenheid aan Slowaakse flora en fauna. Er zijn drie grote steden in dit gebied, Martin, Ruzomberok en Turcianska Teplice, die toegang bieden tot uitgebreide wandelpaden die geschikt zijn voor beginners, professionals of zelfs honden.

Als jevan plan bent in de winter te komen, biedt Donovaly Malinne de mogelijkheid om te skiën. Een ander speciaal kenmerk van Slowakije is de veelheid van inloopgrotten, waarvan sommige diep in de aarde reiken en worden gekenmerkt door opvallende rotsformaties. Een van de meest populaire grotten is de "Harmanecka Jaskyna", ook wel de "Witte Grot" genoemd. Deze grot in het Vel'ka Fatra National Park heeft een lengte van 1020 meter en kan worden verkend met of zonder gids. Als je tijdens je reis van prachtige landschappen wilt genieten, dan is het Badinsky Forest zeker een bezoek waard, dat vooral bekend staat om zijn oude vuurtoren en een van de oudste bossen in Slowakije is.

 

Culinair Banská Bystrica

Voor een ontspannen vakantie in Banska Bystrica kun je uitkijken naar prachtige cafés en restaurants, gelegen in het hart van de stad. Bezoek bijvoorbeeld het restaurant Klubnovna, waar klassieke Slowaakse gerechten worden geserveerd. Probeer een typisch Slowaakse kipstoofpot met paprika of een van de lokale bieren. Of je nu in de groep bent, met kinderen, honden, in de bergen of aan het meer, in Banska Bystrica vind je altijd het juiste vakantiehuis in Slowakije.

 

Jouw vakantiehuis in Banská Bystrica

Je kunt een hele reeks mooie vakantiehuizen in Slowakije huren in het unieke vakantiebestemming Banska Bystrica, dat wordt gekenmerkt door zijn Duitse roots en zijn uitgebreide mijnindustrie. Banska Bystrica ligt aan de rivier de Hron in de prachtige Tatra-vallei en heeft voor elk wat wils. Of je nu geïnteresseerd bent in bezienswaardigheden of actief wilt zijn, de mogelijkheden zijn legio. De natuur rond Banska Bystrica maakt de regio een ideale bestemming voor verkenning, omdat je het hele jaar door verschillende grotten, bergen en wandelpaden kunt ontdekken. Daarnaast heeft de regio een groot aantal attracties, zoals kastelen, kerken, vestingen en herenhuizen. Laat je inspireren door het landschap en de mensen en huur voor je volgende vakantie een luxe appartement of vakantiehuis Banska Bystrica.