search

Vakantiehuis in Bratislava

Aan de Slowaakse kant van de grens tussen Oostenrijk, Hongarije en de Tsjechische Republiek ligt Bratislava. Een spannend maar vaak over het hoofd gezien juweeltje als het gaat om stedentrips in Europa. Een vakantie in Bratislava biedt een beetje van alles. Hier kunt je een combinatie van moderniteit en geschiedenis ervaren vanuit een vakantiewoning in Slowakije.

 

Bezienswaardigheden in Bratislava

De oude stad genaamd Slowaak Hlavné Námestie is de historische en culturele focus van de stad. Tijdens je vakantie in Slowakije kun je  vaak genieten van openbare feesten en markten, vooral in de zomer, waar je kunt genieten van een kopje koffie of een lokaal biertje. Een vakantie in Bratislava heeft echter veel meer te bieden dan alleen de oude stad. Naast de barokke paleizen en kerken van Maria Theresia en het beroemde kasteel, is Bratislava tegenwoordig ook een moderne kosmopolitische metropool met attracties zoals de Donau-brug, een van de attracties van de stad met zijn 220 meter. Naast bezienswaardigheden kunt u ook winkelen in het voetgangersgebied van Bratislava, waar je alles vind, van designerwinkels tot speciale delicatessewinkels. Andere bezienswaardige plaatsen zijn de Blauwe Kerk, de Sint-Maartenskathedraal of het Apponyi-paleis.

 

Gastronomie en delicatessen in Bratislava

Omdat Bratislava bekend staat om zijn wijncultuur, kun je de heerlijke lokale wijnen niet missen. Volg bijvoorbeeld de wijnroute door de kleine Karpaten, van het centrum van de wijngaard van Devon tot Horne Oresany. Elke plaats langs deze route biedt zijn eigen wijnspecialiteiten, die je zeker moet proberen in combinatie met gerechten uit de lokale keuken. Vergeet natuurlijk niet het goede bier tijdens een vakantie in Slowakije. Hier zou u de Stupavar Porter moeten proberen. Natuurlijk hebben de stad en de regio Bratislava ook goede restaurants te bieden. U kunt bijvoorbeeld het beroemde restaurant Mondieu proberen en genieten van heerlijke desserts zoals pannenkoekenijs of zelfgemaakte bitterkoekjes.

 

Jouw vakantiehuis in Bratislava

Gelegen aan de grens met Oostenrijk, Hongarije en de Tsjechische Republiek, nodigt West-Slowakije u uit om de Kleine Karpaten te ontdekken, met zijn pittoreske bergen en wijnbouw op hellingen. Maak kennis met de koninklijke steden van deze regio en geniet van een verblijf in Slowakije  in een vakantiehuis in Bratislava.