search

Vakantiehuis in Kosice

Kosice is een regio in het oosten van Slowakije en huisvest de gelijknamige, op een na grootste stad in Slowakije. Met een huisje in Kosice kun je interessante middeleeuwse steden met spannende attracties bezoeken en rondkijken in de vele natuurgebieden en nationale parken in de regio. Velen reizen naar deze regio in de zomer en de herfst, terwijl de natuur bloeit en er tal van culturele evenementen zijn in deze periode. Korsice ligt op Hornád en heeft een lange en opwindende geschiedenis vanwege de strategische ligging van de stad tussen de Oostzee en de Balkan. Eeuwenlang was de stad de belangrijkste regio en een natuurlijk centrum voor handel, onderwijs en cultuur. Tegenwoordig is het dynamisch en levendig en kan het gemakkelijk worden verkend vanuit je vakantiehuis in Kosice.

 

Wat te doen in Kosice

De stad Kosice biedt vele attracties en een opwindend cultureel leven met een verscheidenheid aan musea en theaters. Het historische centrum van de stad herbergt de meeste monumenten en bezienswaardigheden.

De centrale plaats Hlavné námestie wordt terecht beschouwd als een van de mooiste plekken in Slowakije. Het wordt omringd door verschillende historische gebouwen. Hier vind je bijvoorbeeld de gotische kathedraal van St. Elizabeth, de grootste in Slowakije. Naast de kathedraal staat de kapel van St. Michael en samen vormen ze een uniek gotisch monument. Tussen de kathedraal en het theater ligt het levendige plein, vol met gezellige cafés en livemuziek. Je kunt ook de zuidelijke vestingwerken van de stad passeren, die vandaag zijn omgebouwd tot een galerij en een concertzaal.

Als je een rustig moment van rust nodig heeft, kun je uitrusten in een van de vele parken van de stad, zoals de prachtige botanische tuin. Vergeet niet om de dierentuin te bezoeken, die de grootste van het land is en de op twee na grootste van Europa.

 

Genoeg natuur voor de avonturiers

In de regio Kosice vind je twee nationale parken - het Slowaaks Paradijs-park en het Slowaaks Karst Nationaal Park - die gemakkelijk te bereiken zijn vanuit uw vakantiehuis in Slowakije. Het landschap is weelderig en nodigt uit tot prachtige wandelingen in het rotsachtige terrein. Het gebied is ook rijk aan verborgen grotten, waarvan sommige zijn toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier ligt de ijsgrot Dobsinska, de betoverende aragonite Ochtinská, de Jasovska-grot met zijn ruige geschiedenis en de mineraalrijke Domica-grot. Al deze grotten zijn open voor het publiek. Dwaal door heerlijke rotsformaties en leer meer over het verleden en de geschiedenis van Slowakije. Een andere attractie is de geiser in Herlany

 

Restaurants en delicatessen in Kosice

Sinds Kosice in 2013 tot Culturele Hoofdstad van Europa werd verkozen, heeft de stad vertrouwen gekregen en floreert de culturele scène als nooit tevoren. Moderne bars, rondleidingen door de stad en nieuwe, moderne restaurants geven de stad een levendige sfeer. Door de eeuwen heen zijn echter veel volkstradities bewaard gebleven, of het nu gaat om architectuur, zang en dans of traditionele ambachten. Het nationale gerecht van Slowakije, bryndzové halusky met spek, wordt nu in vele variaties aangeboden. De mix van traditioneel en modern zal indruk maken op de meeste mensen en is een ervaring die je zeker moet meenemen van je vakantie in Slowakije.

 

Vakantiehuis in Kosice huren 

Verblijf bijvoorbeeld in een van de goed onderhouden, winterbestendige vakantiehuizen in de Slowaakse regio met een prachtig zonneterras en een buitengrill. En vanuit je vakantiehuis kun je de natuurlijke schoonheden van de regio verkennen, fietsen en skiën in de winter.