search

vakantiehuis in Presov

Presov is een regio in het noordoosten van Slowakije grenzend aan het Tatragebergte in het noordwesten, Polen in het noordoosten en het Kosice-gebied in het zuiden. Met een huisje in de regio Presov ervaart u historische middeleeuwse steden en prachtige, gevarieerde natuurlijke landschappen. De vakantiehuizen in Slowakije rond Presov zijn een uitstekende bestemming voor elk seizoen, want je woont in de zomer niet alleen in tal van rivieren en meren, kunt zwemmen en vissen. In de winter zijn de mooie vakantiehuizen in de Tatra ideaal voor een skivakantie, waar je gezellige wintersportvakanties met het hele gezin kunt doorbrengen. 

 

Ervaar de levendige stad Presov in Slowakije!

De regio rond Presov biedt niet alleen prachtige landschappen en uitgestrekte natuurgebieden, maar ook een historisch geladen stad die je gemakkelijk kunt verkennen vanuit je vakantiehuis of appartement in Slowakije. Als de op twee na grootste stad in Slowakije heeft Presov een lange geschiedenis en combineert vandaag multiculturele invloeden.

De stedelijke bevolking wordt gekenmerkt door Slowaken, Oekraïners en Polen en is de grootste stad in Noordoost-Slowakije. Als u een vakantiehuis of appartement in Presov huurt, ontdek je niet alleen het levendige culturele aanbod van de stad, maar maak je ook uitstapjes naar de omliggende middeleeuwse steden.

Naast een verscheidenheid aan leuke restaurants, cafés en bars waar je na een drukke dag kunt ontspannen, heeft Presov veel culturele bezienswaardigheden in het centrum van de stad. Bezoek bijvoorbeeld de kerk van Sint-Nicolaas, die torent hoog met zijn gotische toren uit de 14e eeuw. In de straten van de stad vindt u ook veel winkels en groene gebieden, waar u pauzes kunt nemen of een wandeling met de hond kunt maken.

In de directe omgeving van Presov zijn interessante opalen mijnen, grotten, het beroemde Andy Warhol Museum en prachtige natuurlijke bezienswaardigheden in de nationale parken en natuurreservaten van de regio.

 

Prachtige natuur rondom je vakantiehuis in Presov

Het landschap rond Presov wordt gedomineerd door prachtige bergen waar je vakantiewoning kunt huren. Het hoogste punt van Slowakije is hier te vinden op de berg Gerlachov, trots torenhoog 2600 meter boven de zeespiegel. Vanwege het grote aantal rivieren die door de regio, hier zijn vele spa en kuuroorden die profiteren van de mineraalrijke grondwater en bied je tijdens je reis ontspanning. Maak uitstapjes naar een van de drie grootste nationale parken rond Presov, de Tatra, Poloniny en Pieniny-parken, die de prachtige flora en fauna beschermen en behouden.

In de zomer is het berglandschap ideaal voor rustige wandelingen en fietstochten. Verderop in de vallei kun je golfen of zeilen, kajakken of kanoën in een van de rivieren en meren. In de winter kun je skiën op het Tatra-gebergte. Naast het prachtige landschap en de natuur vind je hier indrukwekkende kastelen, die binnen een korte tijd te bereiken zijn vanuit je vakantiehuis in Slowakije in deze regio.