search

Vakantiehuis in Trenčín

Droom je van een vakantie in een schilderachtige omgeving, met bergen als buur en met veel ervaringen voor het hele gezin? Dan is een vakantiehuis in Trenčín een voor de hand liggende keuze voor je. Vlakbij de Tsjechische grens, 120 km ten noorden van de hoofdstad Bratislava, vind je deze prachtige stad. Hier kunnen reizigers uitkijken naar unieke attracties en bezienswaardigheden uit de 2e eeuw, waar Romeinse soldaten in de stad woonden. Trenčín uniek omdat de stad rijk is aan historische gebouwen en monumenten, maar tegelijkertijd moderne architectuur heeft ondergebracht. Rond de stad is de natuur ideaal voor een actieve vakantie in Slowakije voor het hele gezin.


Bezienswaardigheden in Trenčín

Er zijn tal van activiteiten en bezienswaardigheden voor uw vakantie in Trencín. De stad herbergt enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Slowakije. Een must see voor een sight-seeing is het kasteel Trenčín, dat dezelfde naam heeft als de stad. Trencin is een oud verdedigingswerk om belangrijke handelsroutes te beschermen van de Balkan tot de Middellandse Zee, zoals te zien is in de belangrijkste stadsmuren van de stad. Het oudste stuk van de muur was voltooid in het begin van de 11e eeuw.

Een van de populairste bezienswaardigheden van Slowakije zijn de Romeinse inscripties die Romeinse soldaten in 179 na een veldslag tegen de Duitse stammen achterlieten. De inscriptie is te zien in het hotel Elizabeth. Na het bekijken van de Romeinse inscripties kun je verder gaan en de oude stad bewonderen, die mooi en goed bewaard is gebleven. In deze wijk vind je de prachtige stadstoren van Trencíne. Hier kun je de lift of trap naar boven nemen en genieten van een 360 graden panoramisch uitzicht over Trencín. Vanaf hier kun je het kasteel, de oude stad en de natuur op de achtergrond zien. Als je op vakantie wilt zijn in Trencín, kun je een bezoek brengen aan de moderne kunstgalerie Galeria Bazovskeho, waar regelmatig nieuwe lokale kunstenaars worden getoond.


Activiteiten in de natuur vanuit het vakantiehuis in Trencín

Als je tijdens uw vakantie in Trencín goede ervaringen in de natuur wilt hebben, zijn daar ook goede kansen voor. Trencín ligt in Vahdalen, waar de rivier de Vah prachtig door het landschap stroomt. In deze rivier heb je de mogelijkheid om te zwemmen, vissen, zeilen en op sommige plaatsen kun je een adrenaline-pompende rivierraftertocht maken. Als je meer wilt weten over de aard van uw vakantie in Slowakije, kun je naar het prehistorische museum Bojnice gaan.

Grotten en rotsen

Trencín is ook de thuisbasis van veel natuurlijke rotsformaties, waarvan de maag op veel plaatsen in Europa niet te vinden is. Zo kun je de beroemdste, namelijk de Maninska-kloof bezoeken. Hier kun je het prachtige landschap verkennen, klimmen en wandelen. Ben je op vakantie met het gezin, met minder kinderen moet je naar de grote bosspeeltuin in Brezina. Hier kun je nog meer uren gaan slingeren in de bomen en spelen in de grote speeltuin. Slowakije, en vooral Trencin, herbergt een breed scala aan rotsgrotten. Hier wordt de grot Opatovska genoemd als een must see en je hebt geen gids nodig om de 38 meter diepe grot te verkennen.

Natuurpark Breziny

Vanuit een vakantiehuis in Trencín is het vanzelfsprekend om een ​​uitstapje te maken door het natuur- en landschapspark Breziny. Hier kun je een langere wandeling in de natuur maken, waarbij de weg langs een oude kerktuin loopt, een oud klooster en aan de voet van of bovenop de kleinere Inovec-berg kan worden gesloten. Wanneer je in Trencin verblijft in een vakantiewoning, kun je langs de twee grote pleinen van de stad struikelen, die zich in het verlengde van de voetgangersstraat bevinden. Hier vind je een levendige café- en loungeruimte waar je kunt genieten van een kopje koffie of een lokaal biertje.