search

Vakantiehuis in Trnava

De vakantiebestemming Trnava biedt onder andere de gelijknamige stad, veel mooie natuur en een schat aan goede ervaringen voor het hele gezin. Trnava ligt 50 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bratislava, langs de stromende rivier Trnavka, waar veel mogelijkheden zijn om te zwemmen of vissen. Verken de historische stad Trnava met zijn goed bewaard gebleven stadscentrum, verdedigingsstations en een stadsmuur waar je een wandeling kunt maken. Trnava is algemeen bekend als "Klein Rome", een bijnaam die naar voren kwam als een gevolg van de vele katholieke kerken in de stad. Wilt u een vakantie in een goedkoop maar mooi vakantieland, dan is een vakantiehuis in Slowakije een ideale kans voor uw gezin!


Bezienswaardigheden in Trnava

Als je een vakantiehuis in Trnava hebt gehuurd, kunt je een bezoek brengen aan de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Zoals eerder vermeld, is het stadscentrum een ​​populaire toeristenbestemming. Hier kun je bijvoorbeeld goed bewaard gebleven gotische gebouwen zien, zoals de Sint-Niklaaskerk of de Sint-Helena's kerk, beide gebouwd in de middeleeuwen. Tijdens je vakantie in Trnava moet je een wandeling maken naar de oude stadsmuur, die in de 13e eeuw werd gebouwd als bescherming tegen de vijanden. In Trnava kun je ook de prachtige stadstoren bezoeken, die een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en het omliggende platteland biedt. Tijdens een vakantie in Trnava, kun je ook genieten van opwindende lokale voedselrestaurants, zitten in een gezellig terras en genieten van de sfeer op een van de vele prachtige pleinen van de stad.

 

Ervaar de natuur rondom uw vakantiehuis in Trnava

Een vakantie in Slowakije bied je een prachtige natuur - ideaal voor degenen die willen genieten van een actieve vakantie. In Trnva zijn er goede mogelijkheden om te wandelen op de verschillende gemarkeerde routes die te vinden zijn in nationale parken, in de bergen of langs de vele rivieren in de regio. Het is ook mogelijk om een ​​mountainbike te huren, te raften of de vele steile bergen te beklimmen. Een voor de hand liggende gelegenheid tijdens je vakantie in Trnava is om het grote natuurreservaat van Malé Karpaty te bezoeken, dat deel uitmaakt van een grotere bergketen. Hier zie je prachtige valleien, rotsformaties en niet in de laatste plaats de vele grotten. De meest populaire grot is de Driny-grot in de buurt van Smolenicky zámok, die veel stalactieten bevat.

 

Tips, trucs en gastronomie in Trnava

Een goede tip voor een vakantie in de Trnava-regio is om het laaggelegen wetland van Záhorie te bezoeken. Hier zie je grote dennenbossen, waar een verscheidenheid aan wilde paddenstoelen groeit. Het gebied is rijk aan flora en fauna. Je kunt veel beleven, vooral langs de rivier de Morava. Hier kun je zwemmen, de vele insecten en hagedissen observeren, paddenstoelen plukken of gewoon op een deken picknicken. Slowakije is ook over de hele wereld bekend om zijn vele goede bieren en wijnen. Terwijl je door het landschap reist, is het vanzelfsprekend om een ​​lokale wijngaard te vinden en een wijnproeverij bij te wonen. Je wilt een opwindende vakantie in Slowakije, boordevol ervaringen voor het hele gezin? Boek je volgende vakantiehuis in Trnava!