search

Vakantiehuis in Estepona

Estepona ligt verscholen tussen Marbella en Manilva aan de Costa del Sol in Spanje. Met een vakantiehuis in Estepona overnacht je ineen Andalusisch stadje dat traditionele restaurants met moderne bars combineert. Estepona heeft witgekalkte huizen aan de smalle straatjes met kinderkopjes en op de achtergrond van een berg. 

Estepona

 

Genoeg strand voor iedereen

De kustlijn van Estepona is meer dan 20 kilometer lang en heeft 17 stranden. Sommige gouden, sommige vulkanisch, wat zandig. Net ten westen van Estepona ligt een beschutte baai El Cristo Beach. Snorkelen en varen zijn populaire activiteiten.

 

Dagtrip naar Gibraltar

Op minder dan een uur rijden van Estepona ligt de rots van Gibraltar. Het is de thuisbasis van Europa's enige inheemse aap, de barbary aap. Ze zwerven vrij door de straten, maar er is normaal gesproken een grote groep in de buurt van de belegeringstunnels - de 18e-eeuwse geschutsopstellingen zijn met de hand uit de grond gesneden. Een kabelbaan vanaf het water gaat rechtstreeks naar de top van de torenhoge rots, waar je veel meer apen en een geweldig uitzicht kunt bekijken. 

 

Vakantiehuis in Estepona huren

Doordat het een 18e-eeuws stadje is zul je er weinig hotels vinden. Een vakantiehuis in Estepona huren biedt dan een uitkomst. Zo verblijf je meteen aan de kust en niet 30 tot 40 minuten van de stad. Met een vakantiehuis in Andalusië in dit stadje kan je pas echt op verkenning gaan, zeker als je een auto hebt.

Vakantiehuis in Estepona