Babette bezoekt de bruisende stad Sevilla

De bruisende stad Sevilla

Sevilla is met haar 700.000 inwoners de prachtige hoofdstad van Andalusië. De stad heeft het grootste historische centrum van Spanje en zelfs van Europa. Wat mij zo trof aan deze bruisende stad, is dat je echt niet weet waar je moet kijken, alles is mooi! Elke tegel, elke straatlantaarn en elk balkonnetje wil je gewoon inpakken en mee naar huis nemen. En dan heb ik het nog niet eens over de historische gebouwen. De geschiedenis spat er vanaf en alles is zo mooi, fris en netjes!

kathedraal-sevilla

 

Oneindig veel bezienswaardigheden

De prachtige gotische ‘kathedraal van Sevilla’  ziet eruit alsof ze hem net gezandstraald hebben, voordat we kwamen. Daarnaast lijkt het weelderige Maria Luisa park net aangeharkt. Ook daar is alles mooi: elk paadje en elke bloembak herbergt de geschiedenis van een romantische en rijke tijd.  Alle parken hebben damesnamen, alsof iemand ooit parken uitdeelde aan dochters of maîtresses. Het park grenst aan het prachtige Plaza de España (waar scenes uit Star Wars zijn opgenomen). In een naastgelegen café zit je zelfs in de winter prinsheerlijk in de zon te genieten van het uitzicht.

 

Culinair genieten

Over eten gesproken: je kunt in Sevilla heerlijk eten voor weinig geld. Het is een plaats waar je lachend een rondje geeft en zegt: ‘ik geef er nog één’. Behalve dan op de befaamde rooftopbars. Sevilla is de warmste stad van Europa en deze bars bieden in de winter een prachtig uitzicht op de stad. In de zomer zorgen ze daarentegen juist voor een beetje verkoeling. Ze zijn peperduur, maar eigenlijk moet je er wel even heen. Al doe je maar één drankje… Sevilla heeft meerdere rooftopbars, maar de mooiste vond ik Eme.

rooftopbar-sevilla

 

Sevilla heeft alles

Eigenlijk heeft Sevilla alles; een rijke historie; je kunt heerlijk slenteren door straatjes zoals in de oude Joodse wijk Santa Cruz en op elke hoek van welke straat dan ook vind je heerlijk eten. Als je wilt, heeft Sevilla zelfs een modern winkelgebied.

 

De omgeving van ons verblijf in de volkswijk Triana

Wij verbleven in de opkomende volkswijk Triana. Daar komt van oudsher de flamenco vandaan. Het is de tapasbuurt en je vindt er dan ook de meest bijzondere eettentjes. In de straat van ons appartement zat La Comidilla. Een tentje waar je zo voorbij loopt, maar ze hadden erg lekker eten! Voor een paar euro gaat er een wereld voor je open. Goed, ze spreken twee woorden Engels... maar daar kom je wel uit. Aan de andere kant van de straat, meer richting het centrum, zit een ontbijttentje genaamd Sala El Chachorro dat open is tot in de late uurtjes. Ze hebben hier heerlijke taarten, pizza's en de drankjes zijn ook nog eens spotgoedkoop. Nou had ik graag nog even met wat geld gesmeten om de boel te compenseren, maar helaas moet je bij sommige rooftoprestaurants echt tijdig reserveren. Zo ook voor het dakterras van Mariatrifulca (zelfs midden in de winter!). Ook leuk: tegenover Mariatrifulca zit de fantastische Mercado de Triana. Dit is een overdekte markthal waar je je helemaal te buiten kunt gaan aan goedkoop fruit, heerlijke visjes en bijzondere kazen. Vanaf daar loop je over één van de bruggen over de rivier Guadalquivir richting het historische centrum. Aan de overzijde van de brug aan de centrum kant ligt ‘M’, ook een geweldige overdekte hal met allemaal kant en klare hapjes. Van gebakken visjes tot kroketjes  en van paella tot gevulde olijven en oesters. Het is ietsje duurder dan de doorsnee tapasbar, maar het is er echt mooi. Daarnaast kun je er lekker buiten in de zon aan de waterkant zitten.

appartement-sevilla-eac202

 

Vakantie vieren tussen de Spanjaarden

Het appartement in Sevilla, EAC202, is gezellig, alles is aanwezig, de Wi-Fi werkt fantastisch en het is ook leuk om tussen de locals te logeren. Het geeft net een ander gevoel dan een appartement in het centrum. Het zag er piekfijn en supernetjes uit. Er lagen allemaal extra dekens, die we de eerste nacht ook nodig hadden. We voelden ons er eigenlijk meteen thuis. Al met al, vind ik Sevilla een enorme aanrader. De historie, het eten en de vriendelijke mensen: ik zou morgen nog teruggaan!!

Wil je ook mijn vakantievlog zien? Bekijk de video over Sevilla op Instagram TV van NOVASOL.

 

Liefs,

Babette

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen