Babette bezoekt het Spaanse eiland Mallorca!

Op 149 meter hoogte in het Tramuntanta gebergte ligt het super schattige dorpje Fornalutx, in het Noordwesten van Mallorca. Op een kleine veertig minuutjes rijden vanaf het vliegveld in Palma, sta je midden in een eeuwenoud dorpje in de bergen. Om precies te zijn, duizend jaar oud en dat voel je aan alles. Je waant je in een mengeling van een Asterix en Obelix dorpje en een middeleeuwse roman.

Als je ‘s ochtends opstaat is het eerste wat je ruikt de heerlijke geur van de citrusbomen, citroenen en sinaasappels. De vruchten vallen als het ware gewoon op straat. Een wandeling door het dorpje met schattig pleintje, gezellige cafétjes, een bakkertje een supermarkt en een apotheek is dan ook een waar genoegen. Overal hoor je het stromen van water, dat in watervallen uit de bergen naar beneden komt. Je komt er helemaal tot rust!

BabettevVeen

 

Port Sóller, de havenstad van Mallorca

Als je genoeg uitgerust bent, is het erg leuk om even naar het 5 km verderop gelegen Port Sóller te rijden. Dit is een heerlijk havenstadje met een klein strand en talloze lekkere eettentjes. Diverse restaurants hebben uitzicht op de baai waar ze in de zomer de gamba’s zo uit de haven vissen. Het gebied is wel erg toeristisch, met name vanwege de schoonheid van de streek en de dorpjes. Echter hebben we niet veel Nederlanders gezien en hoe druk het stadje ook is, het voelt allemaal nog steeds heel vredig aan. Bekijk mijn onderstaande vakantievlog voor meer beelden in dit leuke stadje!

 

Plan een dagje Palma

Na al die oerschattigheid moet je natuurlijk ook een dagje Palma meepakken. Dat is een goed uitstapje om bijvoorbeeld op de fiets te doen. Bajabikes heeft een Nederlandse tour waar je in een paar uur alle highlights kunt bewonderen en ook nog een calorietje verbrandt! Palma is een leuke stad, je kunt er goed winkelen, eten en genieten van cultuur die de stad te bieden heeft, maar niks heerlijker dan daarna weer lekker terug naar de natuur, de bergen en het geweldige uitzicht van ons vakantiehuis.

Vakantiehuis_EML162

 

Onze luxe bergvilla

Dit vakantiehuis (EML162) is werkelijk heerlijk te noemen, het is ruim, lekker koel, alles was voorradig, het uitzicht was fenomenaal en natuurlijk is het zwembad een enorme luxe midden in een oud dorpje. Aan de voorkant ziet het eruit als een klein doorsnee huis in een leuke straat aan het begin van een dorpje. Aan de achterkant zie je drie verdiepingen gebouwd op een berg, met zelfs een lift voor de mensen die geen trappen willen of kunnen lopen. De ramen van het zwembad kunnen lekker open en in de tuin lig je heerlijk beschut onder een prachtige palmboom. Elke slaapkamer heeft wel toegang tot een balkon, waar het ‘s ochtends vroeg in het zonnetje al heerlijk vertoeven is! De keuken is goed uitgerust, maar je loopt net zo makkelijk naar een leuk Mallorcaans eettentje in de straat. Naast de prima pizzeria heb je ook tentjes op het plein waar ze een prima bolognaise of tapasje hebben.

Al met al… een prachtige plek, waar je met negen personen kan verblijven. En dat op maar twee uurtjes vliegen! Bekijk alle vakantiehuizen in Mallorca.