Bezienswaardigheden in Valencia

Valencia heeft veel van de dingen die toeristen naar Spanje trekken , allemaal op één plek: de stad heeft een levendig, oud centrum, met een doolhof van kleine straatjes en prachtige middeleeuwse gebouwen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Valencia ligt ook pal aan de Middellandse Zee, dus je kunt luieren op brede zandstranden en genieten van de heerlijke visgerechten of paella. Na een paar dagen in Valencia heb je waarschijnlijk alle topattracties gezien: de kathedraal, de stad van kunst en wetenschap en het strand. En nadat je alle grote bezienswaardigheden hebt afgetikt van je lijstje moet je niet bang zijn om van de gebaande paden af ​​te wenden en enkele ongewone dingen te doen. Valencia is misschien een kleine stad, maar het heeft verrassend veel te zien en te doen.

 

1. De stad van de Kunst en Wetenschap

De in Valencia geboren Santiago Calatrava ontwierp dit witte complex voor de kunst en wetenschap. Het is een kunstzinnige plek metgigantische sculpturale vormen met een aquarium dat lijkt op een golf, een operahuis in de vorm van een schip en een gigantische planetarium.

De stad van de Kunst en Wetenschap

 

2. Street art in El Carmen

Een van de meest opvallende en unieke kenmerken van Valencia is niet een stukje architectuur, maar de ongelooflijke graffiti langs de muren van de Boheemse wijk El Carmen. Barrio del Carmen (de oude stad) is verreweg de meest charmante wijk van Valencia. Je kunt overal in Valencia coole straatkunst vinden, maar de wijk El Carmen is een van de beste plekken om rond te dwalen als je van street art houdt. 

Street art in El Carmen

 

3) Kathedraal van Valencia

De enorme gotische kathedraal van Valencia heeft een bloemrijke barokke façade.

Kathedraal van Valencia

 

4) Historisch centrum

Dwaal door het historisch centrum van Valencia om heerlijk te ontspannen en de rijke Spaanse geschiedenis te ervaren. Een wandeling door Valencia zal je meenemen door de geschiedenis, omdat Valencia verschillende heersers heeft gehad. Dit heeft zo zijn invloed gehad op de vele paleizen, kerken en andere gebouwen.

 

5) El Miguelete

Klokkentoren "El Miguelete" is in gotische stijl gemaakt in de veertiende eeuw en voltooid in de vijftiende eeuw. De naam, "El Miguelete", komt van de naam van de grootste bel "Miguel", gemaakt in 1532 en is meer dan tien ton zwaar. Binnenin El Miguelete is er een enorme wenteltrap met 207 treden die je omhoog naar de top brengt, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad en zelfs de zee. Het beklimmen van de toren is de €2 echt waard.

El Miguelete

 

6) Oceanogràfic

Het enorme gebied is verdeeld over binnen- en buitenplaatsen. Uiteraard is er veel groen en zijn er ook veel unieke en zeer mooie gebouwen te vinden. De laatste twee werden ontworpen door Santiago Calatrava en Félix Candela. Houd rekening met de tijd, want als je de Oceanográfic wilt bezoeken, heb je minimaal 3 uur de tijd nodig. In Oceanográfic kun je dieren vinden uit alle oceanen en zeeën van de wereld. Niet voor niks is Oceanogràfic het mooiste aquarium van Europa. Het eerste waar je aan denkt als je een aquarium gaat bezoeken, is dat je daar vissen zult zien. Maar in werkelijkheid vind je op Oceanografic ook veel zoogdieren, reptielen, amfibieën en zelfs vogels die één ding gemeen hebben; ze leven in water of in gebieden in de buurt water. Een kaartje voor Oceanogràfic kost je €30.

Oceanogràfic

 

7) Jardín del Turia

Jardín del Turia is het grootste natuurlijke stadspark van Spanje. Dit park was voorheen een rivier, maar sinds de overstroming in 1957 die de stad vernietigde werd de bedding van de Turia omgelegd. Het park is 9 kilometer lang en kruist de stad door met diverse leuke gebiedjes en romantische hoekjes waarin je kunt verdwalen. Jardín del Turia bestaat uit diverse wandelpaden en planten, zoals palmbomen, sinaasappelbomen en aromatische planten, maar ook fonteinen, vijvers en rozentuinen.

 

8) La Lonja de la Seda

Een van de mooiste gotische gebouwen die er in de vijftiende-eeuw werd gebouwd op het hoogtepunt van de Gouden Eeuw van Valencia. Dit is een van de mooiste gebouwen in de stad.

 

9) De centrale markt

De Mercado Central mag je natuurlijk niet overslaan bij je bezoek aan Valencia. Dit is een van de grootste overdekte markten van Europa.

De centrale markt

 

10) Strand

Binnen enkele minuten van de oude stad zou je kunnen zonnen op een mediterraan strand. Malvarrosa is een brede strook goudkleurig zand dat zich uitstrekt over een kilometer langs de kust van de stad. Ondanks dat Valencia aan de Middellandse Zee ligt, zegt zelfs de lokale bevolking dat "Valencia altijd met zijn rug naar de zee heeft geleefd", wat betekent dat de kern van de stad niet is geïntegreerd met zijn stranden. Het stadscentrum en de meest bezochte buurten liggen vrij ver van het strand. 

Strand van Valencia

 

11) Plaza de Toros

De Plaza de Toros is Valencia is een van de mooiste, stadions voor stierengevechten in Spanje.  Het werd gebouwd in 1850 in een neoklassieke stijl door de architect Sebastien Monleon. Er vinden hier nog steeds stierengevechten plaats, maar ook festivals en concerten. In Valencia zijn, in tegenstelling tot andere regio's in Spanje, stierengevechten nog niet verboden. Je kunt bij je bezoek aan het stadion meteen ook het museum bezoeken. Het museum vertelt je meer over de geschiedenis van het stierenvechten en heeft ook verschillende tentoonstellingen.

 

12) Bioparc Valencia

Een van de grootste dierentuinen van Spanje is Bioparc Valencia. Het biedt verschillende soorten Afrikaanse fauna en dieren leven zij aan zij in zorgvuldig gereproduceerde habitats, net als in het wild.

 

Geschreven door: Natascha Bauwens