Bezienswaardigheden in Tsjechië

Vraag jij je af welke bezienswaardigheden in Tsjechië je gezien moet hebben? Dan kun je wel wat tips voor een dagje uit tijdens je vakantie gebruiken. Tsjechië biedt vele bijzondere, moderne en historische bezienswaardigheden, die je vanuit de vakantiehuizen eenvoudig kunt bezoeken! Zo is de Pravcicka Brana een echte aanrader en is Cesky Raj ofwel het Boheems Paradijs ook een erg leuke tip om te bezichtigen. Ontdek nu welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen tijdens jouw vakantie in Tsjechië.

 

Welke bezienswaardigheden in Tsjechië wil je niet missen?

Tsjechië staat bekend om haar gastvrije bevolking, vriendelijke prijzen en prachtige natuur. Daarnaast beschikt het land over prachtige historische steden, maar welke bezienswaardigheden mag je zeker niet missen? Om je tijd in Tsjechië goed te besteden is het verstandig om een planning te maken en daarin alle bezienswaardigheden op te nemen die je zeker niet wilt of mag missen. Tsjechië heeft veel plekken om te ontdekken en te bezichtigen. Of je nu op vakantie met hond bent of op vakantie met kinderen er is voor ieder wat wils. Wij bieden vele vakantiehuizen in Tsjechië aan in verschillende regio’s als Bohemen en Moravië. Elke regio heeft zijn eigen trekpleisters. Of je nu houdt van historie, bouwwerken, natuur, winkelen of een citytrip: Voor een veelzijdige vakantie ga je naar Tsjechië.

 

Bezoek De Pravcicka Brana (Pravcicka boog) in Tsjechië

In het Nationaal Park Boheems Zwitserland ligt de Pravcicka Brana ofwel de Pravcicka boog. Dit is de grootste natuurlijke zandsteenboog van Europa, gevormd door de wind. De Pravcicka Brana is 16 meter hoog en langer dan 26 meter maar is vooral bekend uit de film “De kronieken van Narnia”. De Pravcicka boog was filmlocatie van deze Walt Disney film. Er is nog een kleinere variant van de boog namelijk de Mala Pravcicka Brana, ook een bezoek waard! Beide liggen in het Nationaal Park Boheems Zwitserland, ook wel Tsjechisch Zwitserland genoemd aangezien de natuur hier sterk overeenkomt met Zwitserland. Ontdek de Pravcicka Brana vanuit een vakantiewoning in Tsjechië, namelijk in het Boheemse Woud.

 

Mis ook de brouwerijen in Tsjechië niet!

Tsjechië staat ook wel bekend om zijn kennis over bier. De Tsjechen zijn toch wel een van de grootste bierdrinkers van de wereld. De naam Pilsen zal een ieder bekend in de oren klinken. De naam Pils komt uit deze stad. Hier is de Pilsner Urquell brouwerij, een grote brouwerij die bekend is om o.a. zijn Pilsner bier. Maar naast Pilsen heeft het land vele brouwerijen welke alle hun eigen bierspecialiteiten brouwen. Een andere bekende brouwerij staat in Česke Budějovice, erg bekend om het Budweiser bier. Wanneer je verblijft in een vakantiewoning in Tsjechië is een bezoek aan een bierbrouwerij van West-Bohemen is echt een aanrader. Het is leuk en informatief en uiteraard eindigt het bezoek met een heerlijk biertje. Maar regel wel eerst wie er terug rijdt naar het vakantiehuis in West-Bohemen.

 

Cesky Raj ofwel het Boheems Paradijs in Tsjechië – kijk je ogen uit!

Cesky Raj ofwel het Tsjechisch of Boheems Paradijs is een prachtig natuurgebied met rotsformaties, bossen, heuvels en rivieren. Het landschap is hier ruig en uniek en dit moet je zeker hebben gezien tijdens je vakantie in Tsjechië. Je kunt hier heerlijk wandelen door dit prachtige natuurfenomeen. De wandelroutes gaan bovenlangs of zelfs tussen de rotsen en kloven door. De rotsformaties steken hoog boven het landschap uit. Het gebied heeft vele attracties voor jong en oud. Bezoek een van de rotssteden als Prachov of burchten en kastelen. Indien je met kinderen op vakantie bent ga dan naar Stastna Zeme, een speelpark met speeltoestellen maar ook een klimmuur. Bezoek Cesky Raj gemakkelijk vanuit je vakantiehuis in Oost-Bohemen.

 

De Praagse Burcht –Beleef de historie van Tsjechië

In Tsjechië zijn er door het gehele land vele kastelen welke de sfeer van vroeger ademen, de historie van Tsjechië overbrengen en je meeslepen in een sprookjesachtige wereld. De Praagse Burcht, in de Tsjechische hoofdstad Praag, is een van de meest bekende maar ook grootste ter wereld. Deze burcht bestaat uit vele paleizen maar ook kerken. Een bezoek aan deze burcht mag niet ontbreken tijdens je citytrip of vakantie in Tsjechië. Bezoek vanuit je vakantiehuis in Bohemen ook het Gouden straatje waar vroeger de goudsmeden werkten. De huizen zijn toegankelijk voor publiek maar zijn erg klein. Grote kans dat je hier niet rechtop kunt staan. Je kunt De Praagse Burcht toevoegen aan je dagtrip naar Praag.

 

Ook prachtig: Moravische Karst in Tsjechië

Ben je natuurliefhebber? Breng dan zeker een bezoek aan de Moravische Karst, een natuurgebied met vele grotten en kloven. De rivier Punkva, stroomt zowel boven als onder de grond, door dit gebied. De gelijknamige Punkva grot is een van de bekendste en meest mooie grotten die je hier kunt bezichtigen maar zorg wel dat je op tijd bent. Je kunt hier onder leiding van een gids alles te weten komen over het ontstaan van dit natuurspektakel. Maak ook een wandeling langs de Macochakloof, een 130 meter diepe kloof die ooit een grot is geweest. Indien je slecht ter been bent kunt je dit ook per boot doen. Dit stuk ongelofelijk mooie natuur moet je zeker gezien hebben. De Moravische Karst bezoek je vanuit je vakantiehuis in Moravië.