search

Vakantiehuis in de Bohemen

De historische Tsjechische regio Bohemen beslaat circa twee derde van Tsjechië. In Bohemen liggen onder andere de hoofdstad Praag en Midden-Bohemen. De bestuursregio’s Königgrätz, Reichenberg, Pardubice, Zuid-Bohemen, Pilsen, het westelijke deel van Vysoèina, Ústecký kraj en Karlsbad liggen daar omheen.  Deze bezoek je gemakkelijk vanuit een vakantiehuis in de Bohemen. Men kan in bijna elke stad in Bohemen wel een historisch oud stadscentrum bewonderen. Het natuurreservaat “Boheems Paradijs” bevindt zich eveneens in deze regio. Geniet van deze regio vanuit een speciaal vakantiehuis inTsjechië.

Vakantiehuis in Bohemen

 

Niet te missen bezienswaardigheden

Ook de waterwerken langs de Moldau (Vltava”) zijn zeker een bezoek waard. Het Reuzengebergte en de beschermde natuurgebieden ‘IJzer- en Lausitzer bergen’ behoren tot de regio Liberecký. De ijzeren en stenen uitkijktorens hier zijn uniek te noemen en u vindt deze nergens anders in Tsjechië. In Hradec Králové bevindt zich een ontelbare hoeveelheid aan natuurmonumenten en culturele monumenten. Ook imposante kastelen, Middeleeuwse kastelen (Kost), militaire vestingen (Josefov) en andere bezienswaardigheden zijn hier te vinden. Genoeg redenen om een vakantiehuis in Tsjechië te boeken bij NOVASOL.

Het massief Králický Snìžník (1.423 meter hoog) bevindt zich hier, het hoogste punt van de regio. Ben je geinteresseerd in paardenrennen dan moet je ook in deze regio zijn. De zwaarste van Europa vindt plaats in deze regio, genaamd de Steeplechase van Pardubice.  Deze vind plaats op de tweede zondag van oktober, jaarlijks.

De Tsjechische staat heeft zijn roots liggen in de regio rond de stad Ústí. In het dorp Stadice ligt de oorsprong van de sage van Premysl de Ploeger. Koning Libuse trouwde met Pemysl. In deze regio liggen twee mooie natuurgebieden, namelijk het Erz-gebergte en het Tsjechisch middelgebergte.

 

3 leuke bestuursregio's om te bezoeken

1) Vysoèina - vakantie in de ongerepte natuur

De omgeving van de regio Vysoèina staat erom bekend dat deze zo goed bewaard is gebleven en bovendien is deze prachtig. Niet ver van het centrum liggen de typische, sfeervolle dorpjes. Vanuit een dergelijk dorpje duurt een autorit naar de dichtstbijzijnde grote stad niet meer dan een uur. Boekt u in de zomer een vakantiehuis in Bohemen dan is met name het gebied rond de stuwmeren Orlik en Libno populair. Ook het Boheemse Woud wordt vaak gekozen als reisbestemming voor een vakantie in Tsjechië. In de winterperiode worden er veelal vakantiehuizen geboekt in de omgeving van de skicentra Zadov of Churáòov.

2) Pislen - meer dan alleen een bierstad

De stad Pilsen (Plzeò) staat in eerste instantie natuurlijk bekend vanwege het biermerk Pilsner Urquell. In Pilsen staat de brouwerij van dit bier en het is zeker een bezoekje waard tijdens uw vakantie in Tsjechië. In Pilsen komt eveneens de Skoda-fabriek vandaan. Pilsen is een belangrijke stad, op zowel handel, industrieel, economisch en cultureel vlak. Vandaag de dag kent Pilsen 163.000 inwoners.

3) Karlsbad  - verkwikkende bronnen

Als u een vakantiehuis heeft geboekt en u bent toe aan wat ontspanning dat is een bezoek aan de regio Karlsbad (“Karlovarský kraj “) zeker aan te raden. De regio kent een groot ondergronds net van koude en hete mineraalbronnen. Hierdoor is Karlsbad één van de grootste kuuroorden van Europa. Er zijn zo´n 100 natuurlijke bronnen, echter worden er hiervan slechts 12 voor geneeskundig gebruik ingezet.

 

Jouw vakantiehuis in Bohemen

De vele vakantiehuizen in Tsjechië zijn allemaal in privébezit. Dit betekent dat uw vakantie een extra vleugje authentiek Tsjechië zal ontvangen. Alle huizen worden gekenmerkt door de smaak van het individu. Het vakantiehuis in Bohemen vormt de startlocatie voor jouw vakantie in Tsjechië. Je hoeft je alleen te concentreren op de vakantie en wat jij graag zou willen ervaren. Er zijn volop mogelijkheden voor zowel uitstapjes naar de vele attracties in Tsjechië, maar je kunt ook tijd vrijmaken voor pure ontspanning.