search

Vakantiehuis in het Boheemse Woud

Een vakantiehuis in het Boheemse Woud huren, zorgt vast en zeker voor een heerlijk ontspannen vakantie. Dit bosrijke gebied in Tsjechië vind je in het grensgebied met Oostenrijk en Duitsland op een bergketen met een lengte van ca. 120 kilometer. De bergketen bestaat uit fantastische bossen met talrijke schilderachtige meren, die zelfs nog uit de ijstijd stammen. In 1993 kreeg dit kostbare en prachtige gebied de status van nationaal park toegewezen (Nationale Park Šumava). Een zeer uitgebreid netwerk van wandel- en gemarkeerde fietspaden voert door vele gehuchten met onder meer de hoogste berg van het Boheemse Woud aan Tsjechische zijde – genaamd de Plechý (1.378 m. hoog). Het vakantiehuis in de Bohemen biedt altijd een ideaal uitgangspunt voor uitstapjes tijdens je vakantie in deze schitterende regio.

Vakantiehuis in het Boheemse Woud

 

Lipno stuwmeer

In de zomermaanden is het Lipno stuwmeer, in het Boheemse Woud, een van de populairste vakantiegebieden. Met een grootte van 48,7 km² bezit dit fraaie gebied de grootste watervlaktes van Tsjechië. Van juni tot en met september is het een waar paradijs voor zwem- en zeilliefhebbers. Je vakantiehuis aan het Lipno Stuwmeer heeft daarom een ideale ligging voor een heerlijke vakantie in Tsjechië. Gedurende de wintermaanden bieden de uitstekende skigebieden in het Boheemse Woud prima voorwaarden voor een heerlijke wintersportvakantie.

 

Wintersport

In de omgeving van skioorden zoals Železná Ruda, Špièák, Zadov, Churáòov, Nové Hutì en Kvilda vind je niet alleen oogstrelende berglandschappen, maar ook een aaneengesloten rij van zeer goed opgezette langlaufloipes en afdalingspistes. In de buurt van je vakantiehuis in Tsjechië ligt Het aardige bergdorpje Kvilda op een hoogte van 1.065 m. boven zeespiegelniveau en is daardoor de hoogst gelegen plaats van Tsjechië. Breng eens een bezoek aan dit dorp als je vanuit je vakantiehuis in het Boheemse Woud een leuk uitstapje wilt maken.

 

Bezienswaardigheden vanaf je vakantiehuis

De stad Český Krumlov (Krumau) heeft een prachtige binnenstad, die in het jaar 1992 in de UNESCO-lijst van wereldcultuurerfgoed opgenomen werd. De Egon Schiele Galerie presenteert zowel verschillende kunstwerken van deze wereldberoemde schilder als de werken van huidige kunstenaars.

In het oerwoud Boubín, dat zich uitstrekt op de hellingen van de gelijknamige berg (1.362 m.), bevinden zich meerdere bomen die ouder zijn dan 300-400 jaar.

Het Schwarzenbergkanaal (“Švarcenberský-kanal”), dat sinds de aanleg in begin van de 19e eeuw werd gebruikt voor drijvend houttransport, is een bijzonder architectonisch bouwwerk. Met een lengte van 52 km. voert het kanaal van Lichtwasser aan de Duits-Tsjechische grens tot vlak bij Haslach in de Große Mühl. Het kanaal is 2,5 m. breed en 1 m. diep, langs de oevers ligt een fietspad..

Het renaissance stadscentrum in Prachatice, opgericht in de 13e eeuw, laat zeker een blijvende indruk op je achter.

De stad Klatovy met zijn catacomben, waar gemummificeerde Jezuïeten liggen, herbergt de oudste apotheek met een interieur uit de 17e eeuw.

 

Sportief

  • In Lipno nad Vltavou werd het mooie recreatiegebied Marina Lipno (het zwembad ligt bijna op de oever van het stuwmeer) aangelegd. En aangezien zich op de nabijgelegen berg Kramolín goede skimogelijkheden bevinden, komen sportievelingen hier het hele jaar aan hun trekken.
  • Langlaufen is bijna overal mogelijk (meer dan 300 km. gespoorde loipes). De bekendste afdalingen bevinden zich in Železná ruda, Churáňov-Zadov en Strážný.
  • Op veel plaatsen kun je fietsen huren (bijvoorbeeld in Horní Planá, van waaruit je om het Lipno stuwmeer kan fietsen), want het Boheemse Woud is een paradijs voor alle fietsers.
  • Boottochten zijn eveneens mogelijk, een botenverhuurder vind je bijvoorbeeld in Cesky Krumlov.
  • Watersport is op mogelijk op de rivieren en meren. Op veel plaatsen kun je succesvol vissen.