search

Vakantiehuis in Oost-Bohemen

Oost-Bohemen heeft, net als andere toerstische regio´s in Tsjechië, veel te bieden. Op de eerste plaats staat de regio bekend om de ongerepte mooie natuur met zijn bergen, heuvels en dalen. U kunt hier talrijke activiteiten ondernemen. De regio kent een lange geschiedenis met interessante bezienswaardigheden. U stuit hier min of meer letterlijk op de sporten van belangrijke personen en gebeurtenissen. Als u van zowel natuur als cultuur houdt dan is deze regio interessant om een vakantiehuis te huren. Het Oost-Boheemde Elb-dal kent een vrij warm en aangenaam klimaat. Hierdoor is het een interessante locatie om te baden, zwemmen en andere watersporten te beoefenen. Houdt u meer van wandelen dan is het beschermde natuurgebied bij de Adersbacher en Teplitzer rotsen erg interessant om te ontdekken. Ook het Adler-gebergte en het hoogland Kralický Snìžník zijn geschikt om lekker te wandelen of in de winter om te skiën. Bent u opzoek naar een vakantiebestemming waar u zowel actieve ontspanning als een prachtig klimaat als allerlei interessante bezienswaardigheden elkaar afwisselen? Boek dan nu uw vakantiehuis of appartement in Oost-Bohemen! Een vakantiehuis biedt u namelijk het ideale uitgangspunt voor uw vakantie in Tsjechië.

Vakantiehuis in Oost-Bohemen

 

Paleizen, kerken en kastelen

Een groot aantal paleizen, kerken en kastelen zijn in Oost-Bohemen bewaard gebleven. U kunt hier verschillende architectonische stijlrichtingen bewonderen en een lange geschiedenis leren kennen. Enkele aanraders: het renaissance slot Èastolovice, de unieke rotsgroepen van de stad Toulovcovy maštale bij Litomyšl en het prachtige gotische kasteel Litice.

 

Bijzondere evenementen in Oost-Bohemen

De speedwayrace ‘De Gouden Helm’ (“Zlatá pøilba”), het muziekfestival Smetanas Litomyšl en de beroemde paardenrace van Pardubice behoren tot de internationaal bekende manifestaties. Een niet te missen activiteit is het proeven van de heerlijke vers gemaakte peperkoeken in Pardubice. Tip: neem ook wat peperkoek mee om lekker op te eten in uw vakantiehuis in de Bohemen. U hebt de mogelijkheid om kennis te maken met de originele volkstradities en volkshandwerken als u Oost-Bohemen bezoekt.