search

Vakantiehuis in Praag

Praag is de hoofdstad en de grootste stad van de Tsjechische Republiek. Het ligt aan de oevers van de kronkelende rivier de Moldau. Praag, als stad, werd pas aan het einde van de 18e eeuw gesticht, toen vijf dorpen samensmolten tot één groot leefgebied. Tegenwoordig is Praag een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Laat je veroveren door de magie van Tsjechië en breng een welverdiende vakantie door met een vakantiehuis in Praag. 

Praag

 

Bezienswaardigheden

De historische hoofdstad is opmerkelijk bewaard gebleven door de eeuwen heen. De stad onthult zijn vele monumenten voor de blije ogen van bezoekers. Wandel over de mythische Karelsbrug met zijn standbeelden die geluk brengen. Het overspant de prachtige Moldau en biedt een adembenemend uitzicht op het prachtige koninklijke kasteel. De laatste wordt het hele jaar door bezocht en omvat een architectonisch juweel, de kathedraal Saint-Guy. Om de straten te ontvluchten, ga je naar de Nový Svět in de buurt van het kasteel, een romantische plek om 's avonds tijdens een wandeling te genieten van elkaar.

 

Steden in de buurt van Praag

Nadat je de mooiste hoekjes van de stad hebt ontdekt, moedig je aan andere plaatsen in de buurt te bezoeken. Vanuit je vakantiehuis in Praag kun je andere steden met veel charme bezoeken.

Kutna Horá

Ongeveer 80 km ten zuidoosten van Praag ligt de middeleeuwse stad Kutna Horá. Met een mijnverleden biedt het je unieke plekken, zoals de  gotische kathedraal van Santa Bárbara,  het Zilvermuseum  en de mijnen, evenals de  kapel van de beenderen.

Karlovy Vary

Als je van natuurlijke plaatsen houdt, bezoek dan Karlovy Vary. Het is een van de meest beroemde thermale waterbaden ter wereld. Je hebt maximaal 13 thermale bronnen om te genieten van de eigenschappen van het water.

 

Vakantiehuis in Praag

De geschiedenis, het erfgoed en de gastronomie zijn zeer aantrekkelijk om te bezoeken tijdens je verblijf in de Bohemen. Ontdek de hoofdstad van Tsjechië met een vakantiehuis of appartement in Praag. Met onze appartementen in Praag, kies je noodzakelijkerwijs voor een charmant verblijf midden in het centrum, waardoor je tijdens je stedentrip gemakkelijk de omgeving kunt verkennen.

Vakantiehuis in Praag