search

Vakantiehuis in het Reuzengebergte

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in één van de bekendste vakantieregio´s van Tsjechië? Boek dan eens een vakantiehuis in het Reuzengebergte (“Krkonoše”) aan de Pools-Tsjechische grens. Vanwege de adembenemende natuur is dit de meest bezochte bergregio in Tsjechië. Je vindt hier de hoogste berg van Tsjechië, namelijk de Snìžka (1602 meter hoog). Als eerste nationale park in Tsjechië is het nationale park Reuzengebergte opgericht in 1963, in navolging van het Poolse nationale park. De oppervlakte van het KRNAP is circa 370 km2. Het is een beschermd natuurgebied dat gekenmerkt wordt door diepe dalen, kristalheldere watervallen, beekjes en kale bergkammen.

Reuzengebergte

 

Ideaal voor wandelaars!

Eén van meest traditierijke toeristenregio´s van Midden-Europa, zo wordt het Reuzengebergte ook wel gezien. Bergwandelingen in het Reuzengebergte waren al aan het eind van de 19e eeuw populair. Korte of langere wandelingen zijn dankzij de typische berggebouwen (bijvoorbeeld “Luèní bouda“) nog steeds zeer geliefd. Tijdens deze wandelingen kunt u bijvoorbeeld ook paddestoelen en bessen verzamelen. Het is een leuk idee om met deze ingrediënten vervolgens een lekkere maaltijd in je vakantiehuis in het Reuzengebergte te bereiden voor je gezin.

 

Sneeuwrijke wintersport 

In het hele Reuzengebergte zijn grote en sneeuwrijke skigebieden te vinden. In Harrachov (skispringschans), Jánské Láznì en Špindlerùv Mlýn bevinden zich de bekendste wintersportcentra. Maar bent u op zoek naar kleinere en rustigere skioorden dan zijn de volgende gebieden zeker de moeite waard: Malá Úpa, Herlíkovice, Èerný dùl en Vítkovice. En wat is nou de ideale accommodatie voor een wintersportvakantie? Juist, een vakantiehuis of appartement in Tsjechië

Een leuke tip is om een fiets te huren en dan van de ene bezienswaardigheid naar de andere bezienswaardigheid te fietsen over de goed begaanbare wegen. Breng ook eens een bezoek aan het interessante recreatiecentrum Babylon in Liberec. Komt u voor de wintersport dan kunt u ski´s of een snowboard huren. Het servicebureau in Smržovka nabij Jablonec nad Nisou informeert u graag nader over alle mogelijkheden in deze regio. Het Reuzengebergte is een afwisselende interessante vakantiebestemming om een vakantiehuis te huren. Het biedt voor ieder wat wils!

 

Actieve vakantie in de zon

Maar ook in de zomer is het Reuzengebergte een heerlijke vakantiebestemming. Maak bijvoorbeeld gebruik van het uitgebreide net van gemarkeerde wandel- en fietspaden. Of onderneem één van de vele andere activiteiten. U kunt er bijvoorbeeld een overdekt zwembad vinden en een zomerrodelbaan in Špindlerùv Mlýn. Of neem de kabelbaan naar de hoogste berg in het Reuzengebergte, de Snìžka. Aanraders zijn ook de bowlingbaan in Jilemnice of de rondvluchten vanaf het sportvliegveld in Vrchlabí.

Ben je een sportief type dan hoef je je hier ook zeker niet te vervelen. Ga deltavliegen, raften, bootje varen op de Elbe, jagen, zwemmen, vissen, mountainbiken, zomerrodelen of tennissen, het aanbod is hier groot genoeg! Bent u een liefhebber van ellenlange wandelingen door een prachtige natuur; in het Reuzengebergte zijn er meer dan voldoende gemarkeerde wandelpaden geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Buiten het feit dat je hier kunt genieten van de vele sportieve activiteiten kun je ook heerlijk genieten van de prachtige uitzichten over de Bohemen tot aan Polen toe.

 

Activiteiten en bezienswaardigheden

Houdt u van interessante bezienswaardigheden en spannende attracties? In het Reuzengebergte zijn er genoeg te vinden. Wij zullen hieronder enkele van deze op een rij zetten. Op deze manier kun je je vakantie in de Bohemen in een vakantiehuis in het Reuzengebergte goed voorbereiden.

  • Het Rübezahl-feest in Harrachov: dit jaarlijks terugkerende feest in februari is een traditie die al stand houdt sinds 1946. Dat is het jaar van het treffen met Rübezahl (“Krakonoš “), de reus waarnaar het gebergte genoemd is. Tijdens dit feest vinden er veel spelen plaats en zijn er ook vele attracties voor het hele gezin. De aankomst van Rübezahl en de geesten (op de eerste zaterdag van maart) is het absolute hoogtepunt van het feest.
  • Panèavský vodopád: met zijn 140 meter hoog is dit de hoogste waterval van Tsjechië. Hij ligt tussen Rokytnice nad Jizerou en Špindlerùv Mlýn.
  • Jánské Láznì: deze stad is een populair kuuroord maar het staat tegenwoordig ook bekend als een snel in opkomst komende wintersportcentrum. Zo vindt u hier een kabelbaan met cabines met zitplaatsen voor 8 personen, welke in 2006 is geplaatst. De kabelnaam draagt de naam “Èernohorský Express“ en brengt u de Èerno Horský (Schwarzenberg) op.
  • Jilemnice: hier vind je het Reuzengebergte museum met oude landkaarten, historische keukenartikelen en allerlei andere interessante bezienswaardigheden.
  • Liberec: in deze stad zijn bijzonder interessante theatervoorstellingen te vinden
  • Novostad in Harrachov: je vindt hier een glashut waar je interessante demonstraties van glas slijpen kunt meemaken. Glas slijpen is een bewonderingswaardig, oeroude ambacht.

 

Vakantiehuis in het Reuzengebergte huren

Je vakantiehuis het Reuzengebergte stelt je in staat om deze prachtige omgeving te ontdekken en maximaal ontspannen te ontspannen tijdens je vakantie. Het Reuzengebergte is gewoon een waar paradijs voor vakantiegangers en natuurliefhebbers! Het is een van de beroemdste vakantiegebieden in Tsjechië en het meest bezochte berggebied in het land vanwege de unieke natuurlijke schoonheid en veel van onze vakantiehuizen in Tsjechië zijn er te vinden.

Vakantiehuis in het Reuzengebergte