search

Vakantiehuis in West-Bohemen

Het landschap in West-Bohemen is heel mooi en geeft u een geweldige vakantie in Tjsechië.  De bouwkundige monumenten in West-Bohemen zijn een leuke bezienswaardigheid. Relikwieën van de heilige Sint Maurus wordt tentoongesteld in het mooie gerestaureerde kasteel Beèov nad Teplou. Om u een vergelijking te geven: de cultuurhistorische waarde van deze relikwieën is vergelijkbaar met die van de Boheemse Kroningsinsignes. Vanuit uw geboekte vakantiehuis in West-Bohemen kunt u de bezienswaardigheden gaan aanschouwen. Als u van wintersport houdt zijn de skicentra in het IJzergebergte ideaal geschikt. De volgende skicentra zijn zeker een bezoek waard: Potùèky, Pernink, Boží Dar en de berg Klínovec (met 1.244 m. de hoogste berg in het IJzergebergte). 

vakantiehuis in West-bohemen

 

Kuuroorden en ontspanning

Deze toeristische regio staat onder meer bekend om zijn heilbaden. De mineraalbronnen welke hier te vinden zijn zijn door hun kwaliteit en het aantal zeer uniek te noemen. Houdt u van kuuroorden en ontspanning dan is het zeker een aanrader een vakantiehuis in West-Bohemen te boeken! De kuuroorden zijn erg populair, de 3 meest bekende zijn: Karlovy Vary, Mariánské Láznì, en Františkovy Láznì. Het kuuroord Jáchymov is de laatste jaren ook steeds meer in populariteit aan het toenemen. Dit is in eerste instantie te wijten aan de radioactieve bron daar. Minder bekend, maar daardoor niet minder goed, zijn de kuuroorden Kynžvart en Konstantinovy Láznì.

Bos, bos en nog eens bos

De regio wordt voor een groot deel bedekt met bossen. Het in het oosten gelegen Brdské lesy is daarvan het meest bekend. Een belangrijk onderdeel van West-Bohemen is het beschermde natuurgebied Køivoklátsk. Dit is een UNECSO biosferenreservaat. Ten noordoosten van het natuurreservaat Soos bevindt zich het kuuroord Františkovy Láznì. Hier is een werkelijk unieke flora te vinden, mede vanwege de vele mineralen in dit gebied. Normaal gesproken vindt u een dergelijke flora alleen dichtbij een zee. De plaatselijke badhuizen bieden moddertherapieën aan en het slip van de flora wordt hiervoor gebruikt. 

 

5 keer mooiste bezienswaardigheden in West-Bohemen

  • De Seeberg burcht
  • De koopmanshuizen ‘Spalicek’ in Cheb, deze zijn over de hele wereld bekend
  • De kuuroorden Karlsbad, Franzenbad en Marienbad
  • Het jaarlijkse muziek- en filmfestival
  • De Boheemse Koningsburcht