De mooiste bergen in Tsjechië

Tsjechië, het land van de groene bergen, warme bevolking en vriendelijke prijzen. Tsjechië is een steeds populairdere vakantiebestemming onder Nederlanders. Dit komt onder andere door de prachtige gebergtes. Tijdens zomervakanties gaat men hier graag wandelen of fietsen en in het wintersportseizoen zijn er diverse skigebieden geopend. Het aanbod van bergen in Tsjechië is groot en iedere bestemming heeft zo zijn eigen charme. Zo heeft de Sněžka een prachtige wandelroute en biedt Bílá Hora een stuk geschiedenis. Om je te helpen bij je zoektocht hebben we een top 5 van de mooiste Tsjechische bergen voor je opgesteld. Ontdek waar je een vakantiehuis in Tsjechië kunt boeken voor een heerlijke vakantie met prachtig uitzicht!

 

Wat zijn de 5 mooiste bergen in Tsjechië?

Tsjechië heeft een groot aanbod aan berggebieden. In deze gebieden liggen prachtige bergtoppen en men komt hier graag om te wandelen, fietsen of te skiën. Tsjechië is rijk aan gebergten en dat nodigt zeker uit om de bergen in te trekken. Het laagste punt is Hřensko terwijl het hoogste punt de Snezka is. Deze bergtop ligt in het Reuzengebergte en ligt op 1603 meter hoogte. Je kunt dit hoogste punt uiteraard te voet bedwingen maar wellicht is de gondel comfortabeler. Naast het Reuzengebergte heeft Tsjechië o.a. nog het Bohemer Woud in het zuidwesten en het Ertsgebergte in het noordwesten. Overbodig wellicht om te melden is dat je oneindig kunt wandelen en fietsen over de prima wandel- en fietspaden. Ontdek de meest mooie plekken tijdens je vakantie in in een .

 

Sněžka 

We beginnen uiteraard direct met de hoogste berg van Tsjechië, de Sněžka. Deze bergtop ligt in het Reuzengebergte op de grens met Polen. Een mooie bestemming voor een wandelvakantie. Het beklimmen van de sneeuwtop, ofwel Sněžka, mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in Tsjechië. Vanaf de top heb je, bij helder weer, een fantastisch uitzicht. De echte wandelaars doen deze tocht uiteraard te voet. Indien je comfortabel de top wilt halen dan stap je in een van de moderne gondels vanuit Pec Pod Snezkou. Via het tussenstation Růžová hora kom je uiteindelijk boven op de top van de Sněžka. Je kunt ook bij het tussenstation uitstappen en vandaar naar de top wandelen. De Sněžka bezoek je vanuit je vakantiehuis in het Reuzengebergte. 

 

Praded

De Praděd ligt in het noordoosten van Tsjechië, in de regio Noord-Moravië. Het is de hoogste berg van het gebergte Hrubý Jeseník dit valt onder de bergketen Jeseniky. De bergen zijn begroeid met bossen en struiken. Door de ligging is dit gebied ook erg geliefd in de winter voor een skivakantie bij de Tsjechen zelf. Het is hier nog relatief rustig en onontdekt. Skicentrum Karlov is gelegen in de vallei van Karlov pod Pradědem. Dit skicentrum heeft 3 gebieden: Klobouk, Certak en Karlov en biedt ongeveer 9 km aan pistes. Op de top prijkt een zendmast.
 

Bílá Hora

De heuvel Bílá Hora staat bekend om de slag die hier in november 1620 plaatsvond. Op de plek waar de slag plaatsvond is een kapel gebouwd. Deze heuvel ligt in het westen van de hoofdstad Praag en is 381 meter hoog. Het is een historisch belangrijke plek en er is een monument opgericht voor de gesneuvelde soldaten. Je kunt de heuvel het beste per tram bereiken vanuit het centrum. Gezien de turbulente geschiedenis die aan Bílá Hora verbonden is, mag een bezoek niet ontbreken tijdens een stedentrip naar Praag of vanuit je vakantiewoning in de Tsjechische hoofdstad.

 

Ontdek Luční Hora - beleef een actieve vakantie

Luční Hora is op een na hoogste berg in het Reuzengebergte en ook van Tsjechië. Het is een uitzonderlijk mooie vakantiebestemming voor o.a. een wandelvakantie. Luční Hora ligt circa 6 km ten noordwesten van Pec Pod Snezkou en 4 km van Spindleruv Mlyn. De bergrug heeft bijna geen bos maar voornamelijk weide. Bij Luční Hora start een van de langste bergruggen in het Reuzengebergte die bij Janské Lázně eindigt. Er zijn geen wandelpaden tot aan de top van de berg. Wel is er een wandelpad dat leidt naar het herdenkingsmonument voor iedereen die is omgekomen in de bergen van het Krkonoše natuurpark. Verken de omgeving van Luční Hora vanuit je Tsjechische vakantiehuis in het Reuzengebergte.

 

Blatenský Vrch

De berg of eigenlijk heuvel, Blatenský Vrch, ligt in het Ertsgebergte vlakbij het plaatsje Horni Blatna en op circa 30 km van Karlovy Vary. Het Ertsgebergte is een bergrug in het noordwesten van Tsjechië. Dit gebied is vooral bekend om de mineralen en uiteraard erts. Wij kennen dit gebied voornamelijk als ideale bestemming voor fiets- en wandelliefhebbers. Indien je hier je vakantie doorbrengt is het leuk om naar de top van de Blatenský Vrch te gaan waar een 21 meter hoge uitkijktoren op je wacht. Voordat het uitzicht over de mooie omgeving op je wacht, beklim je eerst nog de vele trappen. Bezoek Horni Blatna met de Blatenský vrch vanuit je vakantiehuis in West-Bohemen.