Leuke tips voor activiteiten in Tsjechië

Vraag jij je af welke activiteiten in Tsjechië je allemaal kunt beleven? Dan kun je wel wat tips voor een dagje uit tijdens je vakantie gebruiken. Tsjechië biedt vele mogelijkheden voor het maken van een uitstapje, zo hoef je je geen moment te vervelen! Zo is klimmen en hiken in Cesky Raj een echte aanrader en is het beklimmen van de Snezka ook erg leuk om tijdens je vakantie in Tsjechië te doen. Ontdek welke activiteiten je nog meer allemaal kunt ondernemen vanuit jouw vakantiehuis en geniet van een heerlijke actieve vakantie in Tsjechië.

 

Activiteiten in Tsjechië voor een actieve vakantie

Tsjechië staat bekend om de fantastische natuurgebieden, prachtige monumenten en warme bevolking. Maar welke activiteiten in Tsjechië zijn leuk om te ondernemen tijdens een actieve vakantie? Wat je uiteindelijk gaat doen hangt uiteraard af van je wensen, je reisgezelschap en de regio waar je verblijft. Feit blijft dat Tsjechië zich uitstekend leent voor een actieve vakantie. Tsjechië is rijk aan wandelpaden, fietsroutes, rivieren, kanoroutes, dierenparken, waterparken, meren, bossen en ga zo maar door. Fiets- en wandelliefhebbers komen hier zeker tijd te kort. Maar ook op vakantie met hond is geen probleem en gezinnen met kinderen kiezen graag voor Tsjechië. Mogelijkheden genoeg om er op uit te gaan. Hieronder geven wij enige tips om te ondernemen tijdens je vakantie in Tsjechië.

 

1) Ga klimmen en hiken in Cesky Raj in Tsjechië

Cesky Raj ofwel het Tsjechisch of Boheems Paradijs is een prachtig natuurgebied met rotsformaties die huizenhoog door de bossen de lucht in steken. Het landschap is hier ruig, uniek maar vooral imposant. De ideale plek om te gaan hiken of klimmen tijdens je vakantie in Tsjechië. Er zijn hier verschillende routes uitgezet variërend in zwaarte dus ook ideaal voor een gezinsvakantie. Ook is dit gebied een mekka voor klimliefhebbers. Er zijn verschillende punten waar dit mogelijk is. Tevens zijn er hier een aantal klimscholen voor beginners. Ga hiken of klimmen vanuit je vakantiehuis in Oost-Bohemen en ontdek hoe mooi Cesky Raj is.

 

2) Al gedacht aan raften in Tsjechië?

Wil je iets spannends en avontuurlijks doen maar toch ook de omgeving zien in Moravië? Ga dan raften! Geniet vanaf het water, met vrienden of familie, van de prachtige omgeving langs de rivier de Morava. Deze rivier ontspringt in Sudeten om uiteindelijk in de Donau uit te monden. Op de Morava kun je verschillende routes kiezen om af te leggen. De meeste routes gaan dwars door de stad Olomouc, een van de belangrijkste steden in dit gebied. Je komt onderweg de meest mooie plekjes tegen zoals de grootste kerk “Our Lady of the Snows” in Olomouc. Wanneer je verblijft in een vakantiewoning in Moravië is rafting zeker een aanrader!

 

3) De Snezka beklimmen in Tsjechië – zoek het avontuur op!

Het beklimmen van de sneeuwtop, ofwel Snezka, mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in Tsjechië. De Snezka is het hoogste punt van het Reuzengebergte en vanaf de top heb je, bij helder weer, een fantastisch uitzicht. De echte wandelaars doen deze tocht uiteraard te voet. De routes naar de top variëren in stijgingsniveau. Indien je gemakkelijker de top wilt halen dan stap je in een van de moderne gondels vanuit Pec Pod Snezkou. Via het tussenstation Růžová hora kom je uiteindelijk boven op de top van de Snezka. Je kunt ook bij het tussenstation uitstappen en vandaar naar de top wandelen. Het beklimmen van de Snezka in het Reuzengebergte is zeker een aanrader. Geniet nog lang na vanuit je vakantiewoning in Tsjechië in het Reuzengebergte.

Activiteiten in Tsjechië: Snezka beklimmen

 

4) Ontdek Tsjechië met de fiets!

Het fietsvriendelijke landschap maakt Tsjechië bij uitstek geschikt voor een fietsvakantie! Het is de ideale manier om de omgeving rond je vakantiehuisje in Tsjechië te ontdekken. Er zijn tegenwoordig al veel bezienswaardigheden die per fiets bereikbaar zijn. Kinderen zijn verplicht een fietshelm te dragen. Uiteraard kun je eigen fietsen meebrengen maar in grotere steden en op belangrijke fietsroutes kun je ook fietsen huren. Een van de mooiste routes zijn de Moravische route die grotendeels langs de Morava rivier loopt of de Praag route die in Praag eindigt. Maar er zijn nog talloze andere fietsroutes te ontdekken. Kom op fietsvakantie in Tsjechië! Verken de omgeving van je vakantiehuis in omgeving Praag per fiets.

 

5) Ook leuk:  Rodeln in Tsjechië

Hoe leuk is het om met volle vaart van de berg af te suizen op een sleetje? Tijdens je gezinsvakantie in Tsjechië mag rodeln niet ontbreken. De kinderen vinden deze activiteit gegarandeerd leuk! Er zijn meerdere rodelbanen in Tsjechië zoals in Harrachov en Spindleruv Mlyn. De laatstgenoemde rodelbaan heeft een lengte van circa 1400 meter en er zijn maar liefst 22 bochten en 3 tunnels. Je kunt zelf de snelheid van je rodel regulieren en onderweg toch ook van het mooie uitzicht op het Reuzengebergte genieten. Vanuit een vakantiehuis in het Reuzengebergte kun je voor rodeln kiezen om daarna Spindleruv Mlyn te bezoeken.