search

Vakantiehuis in Moravië

Moravië is een geografische en historische land gelegen in het oostelijke deel van de Tsjechische Republiek.  Vakantie in Moravië is de mogelijkheid om te ontspannen te midden van bergachtige landschappen. Bekijk het aanbod leuke en gezellige vakantiebungalows en vakantiehuizen in Moravië. Het is niet nodig om de kinderen thuis te laten. Moravië is een prachtige bestemming voor gezinsvakanties.

Moravië

 

De streken van Moravië

De streken in Moravië zijn onderverdeeld in de regio’s Midden- Moravië, Noord- Moravië en Zuid- Moravië. Iedere regio biedt voor ieder type vakantieganger wat wils, net zoals al onze verschillende types vakantiehuizen in Tsjechië

Vakantie in Midden- Moravië

Je bevindt je in een vruchtbaar gebied met een vakantiehuis in Midden-Moravië, dat zich uitstrekt in het dal van Moravië en op de Haná-vlakte. Het landschap in dit gebied kan het best omschreven worden als charmant en idyllisch, waarin witgepleisterde hoven verspreid liggen als een schaapskudde. De gebouwen in de streek hebben een karakteristieke eigenschappen met de uitbouw op de begane grond aan de voorzijde van het woonhuis. Tradities worden hier nog in ere gehouden, door het spreken van de streektaal en het dragen van oude klederdracht. Voor een culturele vakantie ben je in een van de verschillende Tsjechische vakantiehuizen in Midden-Moravië aan het juiste adres.

Vakantie in Noord- Moravië

Met een vakantiehuis in Noord-Moravië bevindt u zich midden in een ongerept hooggebergte. Hier kunt u in de winter perfect skiën en heerlijke wandel- en fietstochten maken in de zomer. Vanuit uw vakantiehuisje in Noord- Moravië in Tsjechië geniet u van de prachtige panorama’s over de weidse vruchtbare vlakten en komt u helemaal tot rust in een vakantiewoning in Moravië van NOVASOL. In het noorden kijkt u uit over het Poolse Silesie landschap, waar van oudsher zout en amber gedolven wordt.

Vakantie in Zuid- Moravië

Met een leuk vakantiehuisje in Zuid- Moravië in Tsjechië genieten wijnliefhebbers en levensgenieters van de perfecte vakantie. Schitterende dalen, heuvels en uitgestrekte wijnbergen tekenen het gebied in de regio. Met een vakantiehuis in het zuiden van Tsjechië aan de grens met Oostenrijk strekt zich de Moravische Karst uit vanuit het het Palauer gebergte, gelegen ten noorden van het plaatsje Brno. De grens tussen Tsjechië en Oostenrijk bestaat voor een groot gedeelte uit de rivier de Thaya. De bossen rondom de meander van Thaya behoort tot het nationale park Thaya-dal. Wanneer u in een vakantiehuis in het oosten van de regio verblijft, bevindt u zich in het gebergte van de Witte Karpaten (middelgebergte). Wie aan Zuid-Moravië denkt, denkt aan de verrukkelijke wijn. Deze regio straalt de pittoreske wijnbergen, geweldige wijnkelders en de druivenoogst in de herfst uit. Daarnaast mogen we natuurlijk ook niet de Zuid-Moravische folklore vergeten, die nu eenmaal uit het gebied bij de wijn hoort.

 

Jouw vakantiehuis in Moravië

Onze vele vakantiehuizen in Moravië kunnen gemakkelijk het kader vormen voor een romantische vakantie voor twee. Hier kun je genieten van tijd voor elkaar. Ontspan op het terras met een glas Tsjechische wijn of in de winter voor de houtkachel terwijl je uitkijkt op het prachtige landschap. Gedurende de dag kun je bezienswaardigheden in de omgeving ontdekken of profiteren van de vele mogelijkheden om te wandelen en fietsen in de bergen of jezelf verwennen met een wellness-reis. Jouw vakantie is met een vakantiehuis in Moravië helemaal perfect.