search

Vakantiehuis in Zuid-Moravië

Met een leuk vakantiehuis in Zuid- Moravië in Tsjechië genieten wijnliefhebbers en levensgenieters van de perfecte vakantie. Schitterende dalen, heuvels en uitgestrekte wijnbergen tekenen het gebied in de regio. Met een vakantiehuis in het zuiden van Tsjechië aan de grens met Oostenrijk strekt zich de Moravische Karst uit vanuit het het Palauer gebergte, gelegen ten noorden van het plaatsje Brno. De grens tussen Tsjechië en Oostenrijk bestaat voor een groot gedeelte uit de rivier de Thaya. De bossen rondom de meander van Thaya behoort tot het nationale park Thaya-dal. Wanneer je in een vakantiehuis in het oosten van de regio verblijft, bevind je je in het gebergte van de Witte Karpaten (middelgebergte). Wie aan Zuid-Moravië denkt, denkt aan de verrukkelijke wijn. Deze regio straalt de pittoreske wijnbergen, geweldige wijnkelders en de druivenoogst in de herfst uit. Daarnaast mogen we natuurlijk ook niet de Zuid-Moravische folklore vergeten, die nu eenmaal uit het gebied bij de wijn hoort.

Bezoek de stad met een vakantiehuis in Zuid-Moravië

 

Waarom verblijven in Zuid-Moravië?

Een populaire trekpleister tijdens je verblijf in Moravië onder de vele toeristen is toch wel de regio Lednice-Valtice, dat behoort tot het UNESCO wereldcultuurerfgoed. Met een vakantiehuis nabij de stad Brno, ontdek je een lange geschiedenis die vele indrukwekkende bezienswaardigheden en monumenten heeft opgeleverd. Voor een culturele ontdekkingsreis in je vakantiewoning in Zuid-Moravië behoren tevens de mooie klederdrachten, leuke boerderijen en karakteristieke muziek, die vooral op de beroemde folklorefeesten te horen zijn in Moravisch-Slowakije. Het Zuid-Moravische landschap leent zich perfect voor het uitoefenen van vele activiteiten, als wandelen, fietsen, zwemmen, vissen of bergbeklimmen. Waar en hoe je je vakantie ook doorbrengt, het vakantiehuis in Zuid-Moravië in Tsjechië is altijd het ideale uitgangspunt.

 

Bezienswaardigheden

Voor een vakantie in een vakantiehuis in Zuid- Moravië met het hele gezin, moet er natuurlijk voor ieder wat wils zijn. In de verschillende vakantiegebieden zijn er vele uiteenlopende attracties en manifestaties. Zo ook in het Zuiden en Midden van Moravië. Wij hebben enkele interessante attracties en bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, zodat je van alles kunt ontdekken vanuit je vakantiehuis in Tsjechië.

  • Het kasteel Lednice-Valtice met het daar bijbehorend parklandschap.
  • Het beschermde natuurgebied Pavlovské vrchy (Palauer berg) en het nationale park Podyjí
  • Het symbool van Napoleons briljante overwinning; Slavkov u Brna
  • De Moravische metropool Brno is de op een na grootste stad van Tsjechië, herbergt vele unieke en indrukwekkende bezienswaardigheden.
  • Het grote kasteel van Pernštejn.

 

Bijzondere activiteiten in Zuid-Moravië

  • Op het motorcircuit, valt er van alles te beleven en te zien
  • Op vele plaatsen worden fietsen verhuurd. Dus een fietstocht door het schitterende landschap is zeker aan te raden langs de vele wijnstreken.
  • Voor wateractiviteiten en te genieten van de zon gaat u naar het stuwmeer Vranov.
  • De westernstad Boskovice, is erg leuk voor het hele gezin