search

Vakantiehuis in de centrale Egeïsche kuststreek

Boek nu je vakantiehuis in de centrale Egeïsche kuststreek; een speciale bestemming waar je met mooi weer, lange wandelingen en onvergetelijke momenten met je gezin kunt genieten. Ons aanbod in de centrale Egeïsche kust bestaat uit vakantiehuizen dicht bij het strand, huizen met huisdieren, cottages, huizen met zwembad, villa's en appartementen. 

Centrale Egeïsche kuststreek

 

Het centrale deel van de Egeïsche kuststreek

In het centrale deel van de Egeïsche kuststreek ligt de geboortestad van Homerus, Smyrna (Izmir). Vanuit het noorden loopt het centrale deel tot deze stad in het zuiden. Breng een bezoekje aan deze metropool en geniet van de diepe baai, meditterane vakantiehuizen in Izmir in koloniale stijl en gezellige restaurantjes langs de boulevard. Vele bezoekers komen af op de oude stad Efes (Efeze). Dit was in de tijd van de Romeinen een van de grootste steden ter wereld. Ga hier even terug in de tijd en ervaar ook dat de Grieken hier hun invloed hebben uitgeoefend. Breng vanuit je appartement in Turkije een bezoek aan deze mooie stad.

Turkije staat natuurlijk ook bekend om zijn olijven en de groeien op het vruchtbare land langs de rivieren Büyük Menderes en Gediz Nehri. De Egeïsche kuststreek is een streek van zon en wind en ten zuiden van Smyrna neemt deze wind steeds verder af. Het schiereiland Karaburun ligt voor Smyrna en hier is het nog relatief rustig. Idyllische dorpjes en beschutte zwembaaien karakteriseren het eiland. In de plaats Karaburun wonen maar 2500 mensen. Trips en uitstapjes kun je eenvoudig maken vanuit je vakantiehuis in de centrale Egeïsche kuststreek.