search

Vakantie in een vakantiehuis aan de centrale Egeïsche kuststreek

De Egeïsche kuststreek is nog niet helemaal ontdekt door het massatoerisme. Geniet vanuit uw vakantiewoning in Turkije van de rust van deze streek. De natuur is hier ongerept en ruig. Dit zorgt voor een uniek karakter van deze streek. Tal van mooie badplaatsen zijn hier te vinden ondanks dat er niet veel lange stranden zijn met fijn zand. Neem een duik in de helderblauwe zee. De temperatuur is iets lager dan die van het water in de Middellandse Zee. Regelmatig waait hier een stevige wind. In de baaien daarentegen is het windstil. Een vakantiehuis in Turkije biedt u de mogelijkheid om deze kuststreek te ontdekken.

Het centrale deel van de Egeïsche kuststreek

In het centrale deel van de Egeïsche kuststreek ligt de geboortestad van Homerus, Smyrna (Izmir). Vanuit het noorden loopt het centrale deel tot deze stad in het zuiden. Breng een bezoekje aan deze metropool en geniet van de diepe baai, meditterane vakantiehuizen in Izmir in koloniale stijl en gezellige restaurantjes langs de boulevard. Vele bezoekers komen af op de oude stad Efes (Efeze). Dit was in de tijd van de Romeinen een van de grootste steden ter wereld. Ga hier even terug in de tijd en ervaar ook dat de Grieken hier hun invloed hebben uitgeoefend. Breng vanuit uw appartement in Turkije een bezoek aan deze mooie stad.

Turkije staat natuurlijk ook bekend om zijn olijven en de groeien op het vruchtbare land langs de rivieren Büyük Menderes en Gediz Nehri. De Egeïsche kuststreek is een streek van zon en wind en ten zuiden van Smyrna neemt deze wind steeds verder af. Het schiereiland Karaburun ligt voor Smyrna en hier is het nog relatief rustig. Idyllische dorpjes en beschutte zwembaaien karakteriseren het eiland. In de plaats Karaburun wonen maar 2500 mensen. Trips en uitstapjes kunt u eenvoudig maken vanuit uw vakantiehuis in Turkije.