search

Vakantiehuis in de noordelijke Egeïsche kuststreek

Geniet vanuit je vakantiewoning in Turkije van de rust van deze streek. De natuur is hier ongerept en ruig. Dit zorgt voor een uniek karakter van deze streek. Tal van mooie badplaatsen zijn hier te vinden ondanks dat er niet veel lange stranden zijn met fijn zand. Neem een duik in de helderblauwe zee. De temperatuur is iets lager dan die van het water in de Middellandse Zee. Regelmatig waait hier een stevige wind. In de baaien daarentegen is het windstil. Een vakantiehuis in de noordelijke Egeïsche kuststreek bied je de mogelijkheid om deze kuststreek te ontdekken.

 

Het noordelijke deel van de Egeïsche kuststreek

In dit gedeelte waait over het algemeen een frisse wind. Samen met de zon en heldere zee is dit een prima plek om te vertoeven. De Egeïsche Zee staat in verbinding met de Marmara denizi (Zee van Marmara), Hier bevindt zich een doorgang naar de Egeïsche Zee, de Dardanellen. Hier werden vroeger vele oorlogen gevoerd zoals bijvoorbeeld de slag om Troje. Deze stad is erg geliefd bij toeristen en trekt dus ook vele bezoekers. Breng vanuit uw vakantiehuis in Turkije een bezoek aan deze stad. Breng een bezoekje aan de kaap Baba. Hier ben je in het westelijkste puntje van Azaië De Edremit baai ligt in het zuiden en doordat de lucht droog en zuurstofrijk is, is dit een zeer schone baai. Door de prachtige olijvenplantages wordt dit ook wel de olijvenkust genoemd. Een vakantiehuisje in Turkije bied je de gelegenheid om kust te ontdekken.

Vanaf onder andere Ayvalik kun je per boot naar het Griekse eiland Lesbos. Maak kennis met het charmante binnenland en zie hoe hier vele schapenkuddes leven, vijgenbomen groeien en groenteplantages zijn aangelegd. De keuken van het noordelijke gedeelte van de Egeïsche kust is echt de moeite waard met zijn diverse groentes, kruiden, knoflook en nog veel meer. En natuurlijk hoort hier ook versgevangen vis bij. Cultuur gezien is deze streek zeer aantrekkelijk, maar ook het landschap heeft veel te bieden. Je vakantiehuis in de noordelijke Egeïsche kuststreek is altijd het ideale uitgangspunt voor een interessante en ontspannende vakantie.