search

Vakantie in een vakantiehuis aan de Turkse Rivièra

Een vakantiehuis aan de Turkse Middelandse Zeekust heeft zoveel te bieden. Grote steden, romantische havensteden, sprookjesachtige baaien, steile rotskusten en in het westen turkoois gekleurde zee. Het Taurus-gebergte bevindt zich langs deze kustlijn. De toppen van de bergen zijn veelal bedekt met een laagje sneeuw. De voet het het gebergte is vruchtbaar en daar groeien citrus- en bananenbomen. Tevens wordt er katoen geplant en pepers groeien in de provincie Kahramanmaras.

De levendige stad Antalya is het middelpunt van de Middellandse Zeekust. Ontdek vanuit uw vakantiehuis in Antalya de rijke cultuur, vele restaurants en het uitgebreide en gezellige nachtleven. Overdag heerlijk ontspannen op de prachtige stranden of maak een wandeling door de straten en mooie parken. De zon is bijna gegarandeerd omdat de streek 300 ‘zon’-dagen per jaar en een warm en aangename klimaat heeft. In de zomer kan het zelfs 40 graden worden, maar door het frisse briesje voelt dit nog steeds aangenaam. Geniet op het terras van uw vakantiewoning in Antalya van deze aangename zomer.

In het westen kunt u genieten van een geweldig uitzicht namelijk het Taurus-gebergte. Dit ‘valt’ hier bijna loodrecht de zee in (drie kilometer). De meest zuidelijke punt van de kust is de kaap Anamur en deze bevindt zich ten westen van Antalya. De baai van Adana ligt hier weer achter, maar het is niet echt aan te raden om hier te zwemmen vanwege de industrie die zich hier bevindt. Turkije beschikt over een rijke historie en dit ziet u terug in de verschillende plaatsen en steden. Bijvoorbeeld in de stad Olympos. Deze stad is onderdeel van het nationaal park dat dezelfde naam draagt of de Apollo tempel van Side. Zo zijn er nog vele schatten meer in de Middellandse Zeekust. Gaat uw voor een strandvakantie of juist om de culturele bezienswaardigheden te ontdekken, een vakantiehuis in Antalya, Turkije is het ideale uitgangspunt voor uw vakantie.