search

Vakantiehuis in Çeşme

Çeşme is een populair, historisch en levendig zomervakantieplaatsje in Turkije. Çeşme ligt 90 km ten westen van Izmir en heeft een goed wegennet. Een kasteel doorkruist de stad, die tegenwoordig een museum van kunst uit het Ottomaanse rijk is. Vlak bij je vakantiehuis in Cesme vind je warmtebronnen, waarvan wordt gezegd dat ze gezondheidsbevorderende eigenschappen hebben, zoals de Grieken al op prijs stellen. In het westelijke deel van het grote schiereiland ligt een haven met veerverbindingen naar Ancona, Brindisi, Venetië en het Griekse eiland Chios. Zo geniet je optimaal van de vakantie aan de Turkse Riviera.

 

Wat te doen?

Maak gebruik van je vakantieverblijf voor excursies in de omgeving. Cesme ligt aan de Egeïsche kust in het westen van Turkije en ongeveer 80 km van de metropool van Izmir. De Cesme ook wel de "stad der fonteinen" staat bekend om zijn brede stranden langs de vermoeide blauwe zee en de populaire bestemming voor dagtochten van de inwoners van Izmir.

Aldus ligt het eiland Chios, dat al bij Griekenland hoort, op slechts een paar kilometer afstand van Cesme. De overtocht duurt iets meer dan een uur en vindt één keer per dag plaats. Chios wordt vaak tot de beste duiklocaties in Europa gerekend. De reden hiervoor is de extreem heldere, warme wateren en de levendige onderwaterwereld met grotten, rotsformaties en kleurrijke koralen.

Op slechts 10 km van het centrum van Cesme vind je het interessante dorp Alacati . Alacati staat bekend om zijn bijna surrealistische mooie stadsbeeld. 

 

Vakantiehuis in Çeşme huren

In tegenstelling tot in veel kustplaatsen vind je nauwelijks hotels en resorts. In plaats daarvan, overnacht je tijdens je verblijf in een comfortabele appartement of vakantiehuis in Çeşme.