search

Vakantiehuis in de zuidelijk Egeïsche kuststreek

De Zuid Egeïsche Zee is ongetwijfeld een regio voor toeristen en daarom ook de geschikte plek voor een vakantiehuis. Het landschap is nog steeds origineel en ruig en charme!

zuidelijk Egeïsche kuststreek


Aangenaam klimaat in de zuidelijk Egeïsche kuststreek

Lange zandstranden zijn hier eerder zeldzaam, maar je kunt ook mooie zwemplekken vinden, van waaruit je de azuurblauwe zee kunt zien duiken. De temperatuur van het water is iets lager dan dat van de Middellandse Zee, en een soms sterke wind trekt vaak de Egeïsche Zee naar behoren. Het massatoerisme is nog niet in alle hoeken doorgedrongen, zodat je op veel plaatsen nog steeds door wind beschermde, eenzame baaien kunt vinden.

 

De schiereilanden aan de zuidelijke Egeïsche zee

De kust van de zuidelijke Egeïsche zee is erg ruig en heeft talloze kleinere en grotere baaien, die uitnodigen om te zwemmen en te zonnen. Voor de kust liggen veel eilanden, waarvan de meeste al bij Griekenland horen. Het landschap wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, genesteld in kleine, afgelegen dorpen en boerderijen.

De Golf van Mandalaya en de Golf van Coo worden gescheiden door het schiereiland Bodrum. Dit is waar het Turkse jetsetbedrijf vandaag bijeenkomt, maar hier is ook de historische stad Halicarnassus, die beroemd is geworden door het Mausoleum van Halicarnassus, een van de zeven wereldwonderen.

Het schiereiland Resadiye is deels bedekt met bos en is door zijn originaliteit de ideale plek voor alle rustzoekers. De stad Datca en de ruïnes van Knidos bovenaan geven het schiereiland een gezicht.

Hier in de zuidelijke Egeïsche Zee krijgen vooral zeilers en surfers waar voor hun geld. Vooral de baai van Gökova staat bekend als het paradijs voor watersporten. Het water is zo helder dat je niet meer wilt landen.

 

Vind je vakantiehuis in de zuidelijk Egeïsche kuststreek

Ongeacht welke prioriteiten u op uw vakantie legt, het vakantiehuis biedt u altijd het ideale startpunt voor uw plannen. Je vindt in deze regio altijd een geschikte vakantiewoning in Turkije!