Zoektocht naar het perfecte meer

Aan de meren in Zweden beleef je een heerlijke vakantie met het gezin, je partner of vrienden. Samen kun je genieten bij het water en authentieke stadjes verkennen in de omgeving. Het aanbod van meren is groot en iedere bestemming heeft zo zijn eigen charme. Zo heeft het Vänermeer tal van watersportmogelijkheden in de omgeving en ligt het Åsnenmeer in een prachtig natuurgebied. Om je te helpen bij je zoektocht hebben we een top 5 van de mooiste meren voor je opgesteld. Ontdek waar jij een vakantiehuis wilt boeken voor een onvergetelijke vakantie in Zweden!      

meer in zweden

 

Wat zijn de 4 mooiste meren van Zweden?

Zweden heeft een groot aantal meren. Wij bieden dan ook diverse vakantiehuizen in de omgeving aan het water aan, variërend van appartement tot luxe villa. Het land heeft ongeveer 100.000 meren dus voor een vakantie aan of vlakbij water zit je in Zweden goed. In de vele meren kun je heerlijk zwemmen, varen maar ook vissen. En wat dacht je van een vakantiehuis in Zweden vanwaar je bijna direct het water in kunt lopen? Onze favoriete meren zijn het Vänermeer, het Vättermeer, Åsnenmeer, Bolmenmeer en het Hornavan meer. Deze meren, verspreid over Zweden, hebben allemaal hun eigen charme. Of je nu van rust en natuurschoon houdt of toch liever op een wat meer toeristische plek verblijft, Zweden heeft voor ieder wat wils. Ontdek de meest mooie plekjes te voet, per fiets of nog toepasselijker vanaf het water!

1) Geniet van het Vänermeer

Het bruisende Vänermeer biedt ontzettend veel mogelijkheden. Het Vänermeer ligt in Värmland en is het grootste meer van Zweden. Het meer wordt ook wel eens “klein Canada” genoemd vanwege de flora en de fauna. De natuur is hier het thuis voor beren, wolven en elanden. Wees dus op je hoede. Aan de oevers van het meer vind je veel rotsplateaus. Je kunt hier werkelijk schitterende foto’s maken. Het Vänermeer is geschikt voor watersport, je kunt er zowel kanoën als ook een bootje huren. Fiets- en wandelliefhebbers kijken hun ogen uit. De omgeving kan worden ontdekt via de vele routes tijdens je onvergetelijke vakantie in Zweden. . Aan het meer liggen o.a. de plaatsen Kristinehamn, Mariestad en Karlstad. Bezoek het Vänermeer vanuit je appartement in Värmland

Wanneer je het Vättermeer bezoekt, zal je versteld staan van de natuur en de variëteit aan activiteiten die je hier kunt ontdekken. Je kunt hier zwemmen, fietsen, varen maar nog veel meer. Het is het op een na grootste meer van Zweden en de oevers zijn op sommige plaatsen erg steil. De natuur is er ruig. Aan het meer liggen o.a. de plaatsen Jönköping, Vadstena, Karlsborg en Gränna. Vanuit deze laatst genoemde plaats kun je met een veerboot naar het eiland Visingsö. Huur een fiets op dit mooie eilandje en ontdek al fietsend de omgeving, bijvoorbeeld naar de kasteelruïne in Näs. 

2) Verblijf vlakbij het Åsnenmeer in Småland

Het Åsnenmeer staat bekend als een van de beste vismeren van Zweden. Er zwemt veel snoek, baars en brasem maar ook karpers alhoewel deze een uitdaging zijn. Het Åsnenmeer is een van de grootste meren en ligt midden in Småland. Het meer telt wel 360 eilandjes. Het is een eldorado voor vissers en natuurliefhebbers. Je kunt dit gebied het beste verkennen vanuit een kajak of kano. Je kunt er kilometers peddelen en onderweg even aanleggen op een onbewoond eilandje. Er zijn natuurparken, kliffen, fauna en veel ongerepte natuur. 

3) Ontdek het Bolmenmeer

Het Bolmenmeer is zonder meer een heel bijzondere bestemming. Naast alle natuur is dit meer een waar paradijs voor visliefhebbers. Maar ook voor een actieve vakantie ben je hier aan het juiste adres. Het Bolmenmeer ligt in Småland en heeft een oppervlakte van ruim 180m². In het meer liggen verschillende eilandjes waaronder Bolmsö. Aan de zuidkant liggen veel eilandjes die wat meer beschut zijn tegen de wind. Je kunt hier heerlijk varen of kajakken. In de directe omgeving kun je ook waterfietsen huren. In het dorp Bolmen is er een mogelijkheid om je boot te water te laten en je kunt in de haven een aanlegplaats huren. 

4) Overnacht aan het Hornavan meer in Noord-Zweden

Het Hornavan meer ligt in Noord-Zweden, regio Lapland Norrbotten. Het meer telt circa 400 eilanden en is reusachtig. Het meer biedt een oneindig uitzicht over het water en je zou bijna vergeten dat dit echt een meer is en geen zee. In de omgeving van het Hornavan meer liggen een paar kleinere dorpen en de natuur is er ruiger en erg bosrijk. Tijdens je vakantie in Noord-Zweden is dit meer zeker een tip! Het is minder toeristisch dan het Vänermeer of het Vättermeer. Je bezoekt het Hornavan meer gemakkelijk vanuit een vakantiehuis in Lapland Norrbotten. Breng ook een bezoek aan het Pieljekaise National Park. Je vindt hier voornamelijk laaggebergte en uiteraard vele meertjes.