Leuke tips voor activiteiten in Zweden

Vraag jij je af welke activiteiten in Zweden je allemaal kunt beleven? Dan kun je wel wat tips voor een dagje uit tijdens je vakantie gebruiken. Zweden biedt vele mogelijkheden voor het maken van een uitstapje, zo hoef je je geen moment te vervelen! Wandelen is in Zweden  een echte aanrader en dus  ook erg leuk om tijdens je vakantie in Zweden te doen. Ontdek welke activiteiten je nog meer allemaal kunt ondernemen vanuit jouw vakantiehuis in Zweden en geniet van een heerlijke actieve vakantie in Zweden.

 

De fijnste activiteiten in Zweden voor een actieve vakantie

Zweden staat bekend om haar prachtige bosgebieden, fantastische kustlijnen en haar heerlijke Scandinavische cuisine. Maar welke activiteiten zijn leuk om te ondernemen tijdens een actieve vakantie in Zweden?

 

Wandelen in Zweden

Zweden is vanwege haar ongerepte natuur een echte wandelbestemming. Het land biedt veel gevarieerde landschappen zoals bergen, bossen, valleien en toendra. Je kunt hier heerlijk genieten van flora, fauna en rivieren waar je zó uit kunt drinken. Ontdek vanuit je vakantiewoning in Zweden in de regio Skåne de Skåneleden trail. Deze wandelroute brengt je langs prachtige graanvelden, mysterieuze kastelen en 400 kilometer lange kustlijn. De regio Småland  staat bekend om zijn diverse nationale parken met prachtige meren waar je onder andere kan kanoën. Ontsnap aan het drukke leven in de stad en kom tot rust in de prachtige natuurgebieden van Zweden.

 

Stap op de fiets in Zweden!

Beleef de Zweedse natuur op haar best en fiets door de grote steden of in de beboste gebieden. Ook deze natuurgebieden beschikken over een zeer goed fietsnetwerk dat je langs alle bezienswaardigheden brengt. Wanneer je verblijft in een vakantiewoning in Skåne is het fietsen langs de Kattegatteleden route zeker een aanrader! Deze route loopt langs de indrukkwekkende kustlijn van Helsingborg naar Gröteborg in zuid-Zweden. Houd je van meer avontuur? Dan ben je in oost-Zweden aan het juiste adres. Bezoek vanuit je vakantiewoning in de regio Gävleborg, in het plaatsje Järvsö, het mountainbike downhill park. Kortom in Zweden is voor ieder wat wils.

 

Vissen in Zweden – zoek het avontuur op!

In Zweden kun je verschillende soorten vis vangen, de grootste en de bekenste daarvan zijn de snoek, snoekbaars en baars. Zweden heeft tot wel 100.000 meren, er is altijd wel een plekje om je hengel uit te gooien. Ga vissen vanuit je vakantiehuis in Zweden in één van de waterrijkste regio’s: Götaland. Hier vind je het grootste meer van Zweden, het Vänermeer. Je kunt op het meer vissen op zoetwaterzalm en forel. Ben je een echte zalm liefhebber ga dan vissen in de befaamde Mörrumsån-rivier in het zuiden van Zweden. Zeevis en schaaldieren vind je vooral aan de westkust.

 

Zweden met de boot

Een zeilvakantie in Zweden is dé ultieme manier om de prachtige kustlijn met de duizenden eilanden te bezoeken. Ga varen vanuit je vakantiehuis op het eiland Öland. Ontdek het prachtig stukje historie waarover dit eiland vanwege de Vikingnederzetting beschikt. Of bezoek het Baltische eiland Gotland, om een impressie te krijgen van het middeleeuws Zweden. Midden in de zomer zeil je aan de noord-, oost, -zuid- en westkust bijna altijd bij daglicht, omdat het maar drie uur per dag donker is. Ga aan wal bij de oostkust van Noord- Zweden en bewonder de geologie van de Hoge Kust. Het zeilseizoen loopt van juli tot september.

 

Paardrijden in Zweden

Heb je altijd al willen paardrijden? Dan is dit je kans! Overal in Zweden kun je paardrijden. Van Western style tot rijden op IJsland pony’s aan mogelijkheden ontbreekt het hier niet. Ga vanuit je vakantiehuis in Kyrkekvarn Sörgården paardrijden. Hier mag je de hele vakantie voor je paard zorgen en berijden. Berijdt het Noordzweedse paard, dit Zweedse koudbloed ras is een veelzijdig soort met een rustig karakter.  Stap op de rug en maak trektochten door de prachtige bossen van Dalanra. Met een beetje geluk zie je een glimp van een eland of een vos. Dus cap op en rijden maar in het prachtige Zweden!

 

Vakantiehuizen in  Zweden

Zoals je leest biedt Zweden vele activiteiten die je vanuit jouw vakantiehuis kunt ondernemen, dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Zweden beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze veelzijdige bestemming met de Beste Prijs Garantie. Wil je nog meer tips voor jouw vakantie in Zweden? Bekijk dan ook eens welke prachtige bezienswaardigheden in Zweden je kunt bezichtigen of ontdek de 5 mooiste meren van Zweden.