Vakantiebestemmingen in Zweden

Wil je graag naar Zweden, maar weet je niet zo goed waar naartoe? Dan kun je wel wat tips voor jouw vakantie gebruiken. Zweden biedt vele bijzondere, interessante en veelzijdige vakantiebestemmingen, die je vanuit de vakantiehuizen eenvoudig kunt bezoeken!  Zo is Stockholm erg populair onder Nederlandse toeristen en is Småland ook zeker de moeite waard te verkennen. Ontdek nu meest populaire vakantiebestemmingen in Zweden en bepaal waar jij graag in een vakantiehuis wilt verblijven.

 

Wat zijn de 5 populairste vakantiebestemmingen in Zweden?

Ons aanbod aan vakantiehuizen in Zweden is zeer divers, we bieden dan ook vakantiehuizen, vakantiewoningen en zelfs chalets aan van Smalånd tot Lapland. Het huren van een vakantiehuis in Zweden is ideaal voor de hele familie. Ervaar de manier van leven in Zweden, geniet van de kalme meren in Småland, de prachtige koolzaalvelden in Österlen, de kalksteenklippen op Gotland en de kilometers lange kustlijn. Zulke fenomenale landschappen als Zweden te bieden heeft, vindt je bijna nergens anders. Zweden wordt ook wel het land van de 100.000 meren genoemd, deze meren zijn rijk aan allerlei soorten vis. Denk hierbij aan de zalm, snoek en snoerbaars en nog veel meer, een paradijs voor vissers. Zweden heeft ontzettend veel te bieden voor een unieke vakantie. Hieronder hebben we een top 5 van de bekendste vakantiebestemmingen in Zweden opgesteld.

 

Stockholm

Bezoek vanuit je vakantiewoning de bruisende hoofdstad van Stockholm in de regio Midden-Zweden. De hoofdstad van Zweden is ontzettend populair als citytrip bestemming. Daarvoor is ook alle reden! Ervaar de Zweedse cultuur en bezoek de vele musea, met als grote voorbeeld het Vasa museum. Het Vasaschip is het enige 17e-eeuwse schip ter wereld dat nog in zijn geheel bewaard is gebleven. Stockholm is in 1252 gesticht in de oude stad, Gamla Stan deze stad heeft nog een echt middeleeuws stadshart, een van de best bewaarde van Europa. Naast dit stadshart van Stockholm ligt het  Koninklijke paleis. Dit is het officiële verblijf van de koning van  Zweden. Je kunt hier de ontvangstkamers met de mooie 18e -eeuwse interieurs bezoeken. Wanneer je aan Zweden denkt dan denk je aan ABBA. Ga terug in de tijd en bewonder de kleding, muziek, de films en de musicals verzameld in het ABBA museum.

 

Lund

Wanneer je in een vakantiehuisje in Zweden in de regio Skåne verblijft, moet je zeker de stad Lund bezoeken. Het is de oudste stad van Zweden met 47.000 studenten. De universiteit die tot de top 100 behoort, staat in Lund helemaal in het teken van het voortvarende studentenleven. Door de jonge, gezonde bevolking en de veiligheid heeft Lund de titel: ‘beste leefklimaat in Zweden’. Bezoek de kathedraal, het is de meest bezochte kerk van Zweden vanwege de kunstschatten. Feest mee op het Festival Lundakarnevalen. Dit evenement wordt sinds de 19e eeuw elke 4 jaar in mei gehouden. Het bestaat uit helemaal los gaan, verkleedpartijen en praalwagens. In Lund is er altijd wel iets te beleven.

 

Lapland

Lapland staat bekend om zijn prachtige noorderlicht, het IJshotel en de vele sneeuwlagen. Maar de culinaire kunsten in dit deel van Zweden mag je zeker niet missen. De Noord-Zweedse keuken kent verschillende producten zoals rendier, eland, zalm en zalmforel en allerlei soorten bessen uit de directe omgeving. Ga uit eten vanuit je vakantiewoning in de regio Noord-Zweden. Er zijn verschillende kwalitatieve restaurants te vinden. Lapland heeft een ongekend mooie natuur ook wel de Arctic Europe genoemd. Je vindt hier diepe bossen, moerasgebieden en hoge bergen. Maak kennis met de Sámi cultuur in het noordelijke deel van Zweden. Wanneer je door Noordelijk Lapland trekt kom je veel cultuur van de oorspronkelijke bewoners tegen. Lapland bestaat uit cultuur en natuur, iets wat je niet wilt missen op je vakantie.

 

Skåne - beleef een veelzijdige vakantie

Skåne is zonder meer een heel bijzondere bestemming die je zeker niet aan je voorbij moet laten gaan als je het zuidelijkste puntje van Zweden binnen rijdt. De regio beschikt over lange stranden en heeft de meeste zon uren. Houd je van lekker eten en drinken, dan is het Skåne dé bestemming voor jou. Vanwege de vruchtbare bodem en het klimaat oogst de regio altijd als eerst in Zweden. Bezoek vanuit je Zweedse vakantiehuis in Skåne de boerderijwinkeltjes waar je lokaal verbouwde groente en fruit vindt. Voor de dierenliefhebbers heeft de regio heel wat te bieden. Spot de bruinvis! Maak een mooie boottocht rond de Kullaberg en laat je verrassen door de natuur.

 

Småland

Småland is een van de grootste provincies van Zweden. Beklim vanuit je vakantiewoning in Småland het heuvellandschap en trek die de bossen in. Het is een echte favoriet bij veel gezinnen onder andere omdat de provincie de thuisbasis is van Pippi Langkous. Ooit een eland willen spotten in het wild? Dan is dit je kans. Je kunt heel wat elandparken bezoeken, bijvoorbeeld Smålandet. Hier kun je een elandensafari maken in het woud. Hier kun je prachtige taferelen van een eland verwachten. De moeite waard! Als waterrat kun je zeker je ei kwijt in deze regio, want deze regio heeft 5000 meren en een kustlijn van 200 kilometer. Maak mooie boottochten in Kalmar, ga surfen op het eiland Öland. Genoeg om te ontdekken in deze prachtige regio.

 

Vakantiewoning in Zweden

Zoals je leest biedt Zweden vele prachtige vakantiebestemmingen, waarin je een vakantiehuis kunt huren. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Zweden beschikbaar zijn en boek zonder boekingskosten jouw favoriete vakantiehuis in één van deze bijzondere bestemmingen. Wil je nog meer tips voor jouw vakantie in Zweden?

Bekijk dan ook eens de 5 mooiste steden in Zweden of ontdek de leukste bezienswaardigheden in Zweden.