search

Vakantiehuis in Centraal Zwitserland

Centraal Zwitserland wordt gewoonlijk beschreven als de regio rondom het meer van Luzern. De steden Luzern, Uri, Schwyz, Obwalden, Nidwalden en Zug bevinden zich in deze regio.

Het was op de Rütli in Uri - volgens de legende – waar in 1291 Zwitserland werd opgericht. Friedrich Schiller gebruikt de vele mythes over deze plek voor zijn imposante werk over William Tell. In principe kan vandaag worden gezegd dat deze kantons alles in zich hebben betreffende het heden, het verleden en de toekomst. In de kantons Obwalden, Nidwalden en Uri zijn oude tradities nog zeer belangrijk en worden deze nog trouw nageleefd. In het kanton Schwyz vindt u in de bergachtige gebieden nog altijd groot erfgoed en presenteert de March, het deel van Schwyz aan het meer van Zürich, zich met opzichtige, mondaine dorpjes waar Formule 1- en tennisiconen huizen.

 

Een vakantiehuis in Centraal-Zwitserland huren

De omgeving van Luzern en Zug troeven niet alleen af met hypermoderne steden, zij zijn tevens zetel van veel multinationals, industriële- en onderzoeksbureaus. NOVASOL biedt u vakantiehuizen in Centraal Zwitserland aan die liggen in de landelijke gebieden, waar vanuit de genoemde steden met de auto gemakkelijk te bereiken zijn en binnen redelijke afstand liggen. Het aanbod vakantiehuizen in Zwitserland verandert echter dagelijks en omdat we voortdurend nieuwe vakantiewoningen onder exclusief contract nemen is het zeer de moeite waard zo nu en dan onze website te onderzoeken. Deze houden we te allen tijde up-to-date.

Centraal Zwitserland vertegenwoordigt de overgang van het Zwitserse centrale plateau en de hogere Alpengebieden. Van oudsher wordt dit gebied als ‘Voor-Alpen’ bestempeld, waaronder ook de Pilatus met zijn meer dan 2100 meter hoge top wordt gerekend. Als echte laaglander kunt u zich hierover echt verwonderen, nietwaar?

 

Op vakantie in Centraal-Zwitserland

Op tal van groen beboste hellingen en bergen in en rond het meer van Luzern geldt een streng bouwverbod. Bomen zijn zichtbaar, zover het oog reikt. De beste manier om dit - en nog veel meer natuurlijk – te bewonderen, is gedurende een boottocht op dit prachtige meer. Er is een oneindig aantal manieren om te navigeren, nauwkeurig afgestemd op uw gewenste route. Of maak gebruik van de gelegenheid om met uw geliefde een ​​onvergetelijke boottocht bij zonsondergang te maken, met een historische radarstoomboot. U zult volledig smelten bij deze beleving, zoals een ijsblokje in een glas witte wijn. Schip ahoy, proost en geniet van dit uitzonderlijk gevarieerde deel van Zwitserland geheel op uw eigen manier.

 

Vakantiehuizen in Centraal-Zwitserland - Wat u moet weten:

  • In het cultuur- en congrescentrum van Luzern spelen vaak internationaal hooggeplaatste orkesten.
  • De Guggifön (sterke, warme valwind) kan tot gevolg hebben dat de temperatuur aan de ene kant van “Vierwaltstättersee” 15 graden hoger is dan aan de andere kant.
  • Vanaf hier bent u in een handomdraai Ticcino, de poort naar het Zuiden, voor een dag uitstapje.
  • De oppervlakte van deze 6 kantons bedraagt 4.500 vierkante kilometer.
  • De steilste tandradbaan ter wereld ligt bij de bovengenoemde Pilatus. Gaat u mee?