Vakantiehuis in Berner-Oberland

Wyżyna Berneńska

Vakantiehuis in Berner-Oberland

Gabuweihe, Rittiplampi, Dürbächler, Bäremani – om deze typisch Bernse woorden te begrijpen, moet u echt uit de regio te komen. Ook Google Translate zal u er niet bij kunnen helpen, want bij een Rittiplampi kunt u dan bijvoorbeeld een schommel verwachten… Om Berner goed te begrijpen, moet u veel met ze praten, en dat is aan de gezellige inwoners van deze streek wel besteed.

Vakantiehuizen in Berner Oberland - een veelzijdige bestemming

Ongerepte natuur, indrukwekkende berglandschap, een adembenemend uitzicht en traditionele gastheren - dit alles en nog veel meer vindt u in de omgeving van uw vakantiehuis in het Berner Oberland in Zwitserland. Bekende bergen zoals de Eiger, Mönch en Jungfrau imponeren bezoekers iedere dag evenals de heldere meren, zoals het meer van Thun en Brienz. Of de Alpenmeren zoals Lauenen-, Blauw- of Arnenmeer die het mogelijk maken dat u altijd kunt genieten van een verfrissende duik. Volksfeesten met een lange geschiedenis en de onmiskenbare authenticiteit van de Alpenregio maken vakantie in het Berner Oberland onvergetelijk. De toeristische regio bestaat uit de zes deelgebieden bekend als Adelboden, Gstaad-Sanenland, Interlaken, Jungfrau Region, Kander en Lenk-Simmental.

Thun is de toegangspoort tot het Berner Oberland. Uitganspunten zijn in het bijzonder, Spiez en Interlaken. Het toerisme begon al vroeg in het Berner Oberland en werd in eerste instantie nauw verbonden met de geologische exploratie van het gebergte. In verband met het toerisme werden veel bergpieken al snel bereikbaar met bergbanen, zoals bijvoorbeeld de Brienzer Rothorn of de Schilthorn. De met een tandradspoorbaan bereikbare Jungfraujoch (Top of Europe) is één van de meest populaire toeristische bestemmingen in deze regio. Van Grindelwald kunt u met de langste kabelbaan ter wereld reizen naar de top van de Männlichen, die een adembenemend uitzicht geeft.

Op vakantie in een vakantiehuis in Berner Oberland

Een regio voor liefhebbers van zowel winter als zomer. Natuurliefhebbers komen in het Berner Oberland zeker aan hun trekken. Geniet van een gezellige barbecue aan het water of geniet van de zon op uw gezicht tijdens een boottocht op een van de meren. Geniet van een fondue en andere Zwitserse specialiteiten in de gezellige dorpscafés. Voor waaghalzen zijn er grenzeloos avontuurlijke sporten die worden aangeboden. Talloze Alpentoppen zijn binnen handbereik dus is Berner Oberland een wandel- en klimparadijs voor jong en oud.

De regio biedt binnen een kleine straal drie gebieden die onderdeel zijn van het UNESCO werelderfgoed. Ze zijn snel en gemakkelijk toegankelijk met de regionale Berner OberlandPass. De World Heritage Zwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch, de oude binnenstad van Bern en het biosferenreservaat van Entlebuch wachten op uw bezoek. Ervaar unieke en beschermde natuurgebieden en culturele monumenten tijdens uw vakantie in een vakantiehuis in Zwitserland.

Bezienswaardigheden in het Berner Oberland:

  • Beleving van de tradities van Zwitserland: Freilichtmuesum Ballenberg (mei - oktober).

  • Jungfraujoch: het hoogste treinstation van Europa op 3454 meter boven zeeniveau.

  • Kambly Erlebniswelt in Trubschachen (Emmental).

  • Peak Walk Glacier 3000: spectaculaire hangbrug tussen twee bergtoppen.

  • Een natuurlijke spektakel van hoge klasse: de Engstligen watervallen, die 600 meter diep in het dal vallen.