Vakantiehuis in Interlaken

Ferienwohnung Interlaken-Grindelwald - Berner Oberland

Vakantiehuis in Interlaken

Interlaken is een gemeente en dorp in Zwitserland. De regio is een toeristenoord, vanwege haar liggen in de Alpen. De omgeving van Interlaken is ook mooi. Het dorp ligt namelijk tussen twee meren: Brienz in het oosten en Thun in het westen. In 1133 werd het klooster gebouwd. In de eeuwen erna groeide er een klein dorp rond het klooster. Rond 1800 begonnen de eerste toeristen langs te komen vanwege de berglucht en de spa. In 1859 kwam daar ook nog een grote en elegante spa bij. Vanwege de goede bereikbaarheid en de vele hotels werd toerisme de inkomstenbron. Aan het eind van de 19e eeuw kwamen hier nog meer luxueus hotels bij, met uitzicht op de Jungfrau, een van de bekendere bergen in de Alpen. In de winter is een vakantiehuis in Interlaken ideaal vanwege haar centrale ligging. Zo is het mogelijk om elke dag een skigebied uit te kiezen waar u wilt skiën. Met de familie is het ook goed mogelijk om in Baetenberg of Axalp-Brienz te skiën. Voor de langlaufers en mensen die graag sleeën is er ook genoeg te doen. In de buurt vindt u veel mogelijkheden om deze twee kanten van wintersport te oefenen, want er is meer dan 200 kilometer aan wandelpad.

Ook in de zomer genoeg te doen met een vakantiehuis in Interlaken

De zomer in Interlaken is ook hartstikke mooi. Met verschillende treinen is het goed mogelijk stedentrips te doen vanuit het centraal gelegen Interlaken. Op zo’n tien kilometer vindt u ook een zonnige helling waar veel hanggliders hun plezier vinden. Uiteraard is het hier ook heerlijk wandelen en kunt u oog in oog komen te staan met gemzen, steenbokken en marmotten. Er wordt ook gezegd dat de omgeving goed is voor je wellness. Voor rust is een vakantiehuis in Interlaken dan ook uitermate geschikt. Er zijn namelijk unieke hotels waar je er even helemaal uit kunt zijn. Hot pots op de pier zijn ook bedoeld om heerlijk tot rust te kunnen komen. Mocht u van uitzicht houden dan heeft een vakantiehuis in Zwitserland altijd wel iets in petto voor u: Met de kabelban in Interlaken kunt u naar het mooiste uitzichtpunt. Hier kunt u de stad, meren en de bergen goed zien en genieten van het uitzicht. Mocht u honger hebben dan kunt u ook nog eten in het panoramarestaurant.

Genieten van de lokale producten

Eten wanneer u in een vakantiehuis in Zwitserland verblijft, is altijd een feest. Er zijn veel verschillende keukens te vinden en ook zijn de barretjes en cafés altijd gezellig zijn. Er zijn veel pizzeria’s, er is fastfood, echt Amerikaans eten, heerlijk ijs, Aziatisch eten en uiteraard ook lekker Zwitsers eten. Zo kunt u in bergkaas krijgen, verschillende gedroogde vleeswaren, lokale speck. Er is dus veel lekkers te nuttigen. Veel daarvan komt ook nog eens uit de lokale bergstreken. Daarna kunt u terugkeren naar uw vakantiehuis in Interlaken om van alle comfort te genieten die u gewend bent.