Vakantiehuis in Heidiland-Walensee-Flumserberg

Vakantiehuis in Heidiland-Walensee-Flumserberg

Vakantiehuis in Heidiland-Walensee-Flumserberg

Heidiland is een populaire vakantieregio in het oosten van Zwitserland. De naam van de regio is te danken aan de wereldberoemde verhalen rondom Heidi. Veel plaatsen en dorpen in de regio Heidiland verschijnen inderdaad in de populaire roman. In de omgeving van Heidiland ligt de Walensee, een van de grootste meren in Zwitserland en de Flumserberg, een van de meest populaire skigebieden in het land. De regio Heidiland-Walensee-Flumserberg is ideaal voor een actieve vakantie in een prachtig natuurlandschap. Met een charmant vakantiehuis in Heidiland kun je de prachtige vakantieregio in de Zwitserse Alpen verkennen.

Geschiedenis van Heidiland-Walensee-Flumserberg

Het echte huis van Heidi uit de roman van Johanna Spyri ligt boven Maienfeld in de bergen van Graubünden. Niet ver van Maienfeld kent ook het autoweggebied Heidiland. Het Heidiland-gebied rond het nabijgelegen Bündner Herrschaft en Bad Ragaz doet ook denken aan de roman vanwege de nabijheid van Maienfeld en de verblijven van de familie Sesemann. De regio rond de Walensee en Bad Ragaz heeft veel te bieden aan sport, met zijn kerken, kapellen en kastelen veel cultuur, talloze evenementen en lekker eten.

Walensee

Walensee, gelegen in het oosten van Zwitserland, is bekend geworden vanwege de zuidelijke vegetatie en het milde klimaat, de "Riviera ten noorden van de Alpen". Rondom je vakantiehuis aan de Walensee kun je in de zomer genieten van verschillende watersporten, wandelen in de bergen, fietsen of voor niet-sporters het meer per boot verkennen. Trek ook tal van evenementen aan, zoals tentoonstellingen of boottochten met diner rond je vakantiehuis of appartement in Zwitserland. Het adembenemende berglandschap rond de Walensee maakt de rest om het plaatje compleet te maken. Bijzonder populair is het autovrije dorp Quinten.

Flumserberg

De populaire stad Flumserberg en de regio Flumserberg, ook in het oosten van Zwitserland, liggen op een plateau boven het Walenmeer. Wandelen, klimmen, fietsen, zomerrodelen, concerten, bergmarkten en natuurlijk wintersporten in het bekende, goed uitgeruste skigebied met meer dan 65 km aan skipistes wachten op de bezoeker. Degenen die liever de cultuur of de geologie verkennen, hebben naast de Geotrail ook tal van sacrale en historische gebouwen. Huur een vakantiehuis of appartement op de Flumserberg en geniet van het uitzicht op de Walensee hieronder. Een plezier voor het hele gezin en sportliefhebbers. Of maak een dagtocht van je vakantiehuis in Zwitserland naar het verfijnde Zürich of de historische St. Gallen.

Heidiland

Het gebied rond de Bündner Herrschaft en Bad Ragaz, dat ook in Oost-Zwitserland ligt, ademt de karakteristieke Zwitserse charme uit en is Heidiland geworden. Het populaire historische kuuroord Bad Ragaz heeft de sprong naar de moderne kuurwereld op elegante wijze onder de knie en biedt tal van spa- en wellnessaanbiedingen, winkels en tentoonstellingen van het landschap van de Piz Pizol. Het kleine Bergeldorado is ook geschikt voor zomer- en wintersport. De Bündner Herrschaft staat vooral bekend om de goede wijnen. Gebruik de dagen dat de wijnkelders open zijn voor het publiek voor een bezoek.

Jouw vakantiehuis in Heidiland-Walensee-Flumserberg

De vakantieregio Heidiland-Walensee-Flumserberg biedt een rijke keuze aan vakantiehuizen voor elke smaak.  Reis comfortabel met de auto, trein of vliegtuig naar je vakantie in Zwitserland en geniet van het unieke natuurlijke landschap van de regio Heidiland-Walensee-Flumserberg.