Vakantiehuis in Wallis

Vakantiehuis in Wallis

Vakantiehuis in Wallis

De bijna ongelooflijk hoge bergtoppen met prachtige kleuren vegetatie en de dieren in het vrije wild zijn ideale ingrediënten voor een zorgeloze vakantie in een vakantiehuis in Zwitserland. Hier lijkt de tijd wel stil te staan en krijgt het lever een zeer rustgevend ritme. Om de echte schoonheid van de bergen te ontdekken, moet men niet niet zelden een inspannende wandeling ondernemen vanaf een vakantiehuis in Wallis. Er zijn diverse wandelroutes die ook met kleine kinderen goed te doen zijn. Voor de waaghalzen die een extra kick willen zijn er mogelijkheden om te paraglijden, klimmen of te mountainbiken. Kom naar Wallis en beleef de perfecte vakantie!

Een vakantie in Wallis biedt veel mogelijkheden

Het is zeker de moeite waard om de tijd te nemen voor een wandeling door het oude stadscentrum. Hier is binnen een beperkte afstand op loopafstand veel te ontdekken. Op 600 meter boven de zeespiegel staat het kasteel Tourbillon waar men kan genieten van een prachtig uitzicht over het Rhônedal. Met een vakantiehuis in Wallis lijkt het of je even terug bent in de Middeleeuwen.

Vakantiehuis in Wallis

Een vakantiehuis in Wallis in elk seizoen

Wallis kun je met een zuiver geweten als zonnigste regio van Zwitserland noemen. Hete droge zomers worden afgelost door koude, ook droge winters. Ideaal om vakantie te vieren! In de winter heb je vrij baan op de beste ski- en snowboardpistes van Zwitserland en in de zomer is er de mogelijkheid vele fantstische wandeltochten door de natuur te maken. Sneeuwvirtuosen vinden hier moderne faciliteiten over 2.400 kilometer aan pistes. Ook voor sneeuwwandelinge, sleeën en rodelen is dit kanton zeer geschikt. In de winter is hier alles wit, maar in de winter komt de pracht van de natuur hier ook zeker tot bloei.

Drietalig Zwitserland

Slechts 4 van de 26 kantons in Zwitserland zijn twee- of drietalig. Het kanton Wallis, in het Franse deel Le Valais genoemd, heeft de officiële talen Duits en Frans zelfs ruimtelijk vastgelegd. Zo overheerst in Oberwallis de Duitse taal en in Benedenwallis de Franse. Meer onderscheidend kunnen we deze gebieden en de inwoners niet maken. Toch verbindt hen de trots en liefde voor hun kanton. Met ongeveer 60 procent is het Frans de dominante taal in dit relatief grote kanton. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de hoofdstad van dit kanton in Benedenwallis ligt. Een geografische toplocatie, aan beide zijden van de oevers van de Rhône, heeft Sion zich als belangrijk knooppunt van de regio ontwikkelt.

5 redenen om een vakantiehuis in Wallis te huren

  1. Vakantiehuizen in het grootste ski- en wandelgebied van Zwitserland

  2. Raclette-traditie, kaasgenot zowel in de zomer als in de winter

  3. Getuignissen van de Middeleeuwen: dorpen en kastelen met indrukwekkende geschiedenis

  4. IJstijd in Zwitserland: significante gletjers

  5. Thuisbasis van de lekkerste abrikozen in de wereld