Vraag naar fietsvakanties Kroatië stijgt

De charme van een fietsvakantie

Steeds meer toeristen ontdekken de charme van een fietsvakantie en bezoeken Kroatië om zo de natuur van zeer dichtbij te kunnen beleven. NOVASOL biedt daarom een exclusief fietsthema. Bij de huur van een vakantiehuis in Kroatië is het gebruik van fietsen in sommige gevallen inbegrepen.

 

Tilburg, 5 oktober 2018

 

Fietsen is een geweldige manier om de indrukwekkende natuur in Kroatië van dichtbij te ervaren. In bosgebieden, op verlaten landweggetjes, in de heuvels of langs de kust. Dit Zuid-Europese land biedt veel afwisseling. Misschien leidt het gekozen pad langs een wijngaard of een boerderij waar heerlijke olie, kaas of vers fruit wordt aangeboden.

Istrië; in de voetsporen van ridders en heksen

De droevige heks Mare is slechts een van de vele mysterieuze figuren die langskomen tijdens de prachtige kasteeltour in Istrië. Kasteel St. Michael herbergt duistere geheimen van de Middeleeuwen. Allerlei spannende verhalen en legendes passeren de revue. Door olijf- en wijngaarden loopt deze fietsroute van 12 km van Svetvinčenat via Krančići, Rapanji naar Smoljanci.

Dalmatië; uitdaging in de bergen

Mountainbikers zullen de vele mogelijkheden waarderen, zoals routes rondom Velebit, waar een goede conditie als fietser vereist is. Dag vullende tochten zijn er te rijden, routes steil omhoog en via kronkelige grindwegen. Het Velebit-plateau biedt werkelijk een waanzinnig uitzicht. De archipel van Zadar, klif Tulove Grede en een snelle afdaling naar de kloof van de Zrmanaj-rivier zijn enkele hoogtepunten van een bijna 75 kilometer lange route in dit centrale gedeelte van Kroatië.

Fietsen inclusief bij NOVASOL 

De nieuwe reiscatalogus van NOVASOL biedt een zeer uitgebreide selectie vakantiehuizen in Kroatië. Meer dan 10.000 woningen, van eenvoudige appartementen tot luxe villa’s.  Het rode, vierkante pictogram met een witte fiets betekent dat er fietsen klaar staan in het vakantiehuis met de nodige kaarten en tips voor een unieke fietsvakantie.

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen