NOVASOL helpt Noordzeekust schoon te houden

Vakantiehuizenspecialist vraagt vrijwilligers voor ‘Coastal Care Event’ in Egmond aan Zee 

 

Tilburg, april 2018

Al 50 jaar brengt NOVASOL gasten naar de mooiste bestemmingen in Europa. De grootste aanbieder van vakantiehuizen onderkent het maatschappelijk probleem van de vervuiling van onze natuur en oceanen soms ook als gevolg van toerisme. Dit probleem heeft één grote oorzaak namelijk afvaldump. Gemiddeld gebruikt en verwijdert elke Europeaan meer dan 100 kilogram plastic per jaar. Een groot deel hiervan belandt in de zee. Omdat plastic niet verteert, kan het wel 500 jaar meegaan.

Wereldwijd probleem

Volgens National Geographic drijft er momenteel 100 miljoen ton plastic rond in onze zeeën en oceanen. Elk jaar sterven er meer dan 100.000 zeedieren en zeevogels een pijnlijke dood door binnengekregen plastic. Oceaan- en kustafval brengt de gezondheid van mens, dier en plaatselijke economieën dus in gevaar. Daarom is het in ieders belang om het probleem van plasticvervuiling onder controle te krijgen. NOVASOL levert graag een bijdrage aan deze wereldwijde milieuproblematiek. Daarnaast zorgt NOVASOL er graag  voor dat haar talrijke gasten aan de Europese kusten hun vakantie in een gezonde omgeving doorbrengen.

Initiatief NOVASOL

Redenen voldoende om het project ‘Coastal Care’ Europees op de kaart te zetten. NOVASOL vraagt hierbij ieders hulp. De ondersteuning van vrijwilligers is van essentieel belang om dit maatschappelijke evenement tot een succes te maken. Tijdens NOVASOL ‘Coastal Care 2017’, heeft NOVASOL samen met vele vrijwilligers meer dan 6,5 ton afval verzameld in 10 verschillende landen in Europa. NOVASOL wil graag met hun hulp in 2018 een nog groter verschil gaan maken!

Deelname

Combineer het leveren van een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de natuur met een gezellige dag. Hierbij maakt men zelfs kans op het winnen van een mooie vakantie in een NOVASOL vakantiehuis!
Inschrijven en aanvullende informatie over het event: www.novasol.nl/coastal-care

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen