Voorjaar in Friesland aantrekkelijker dan ooit!

Bijzondere tips voor een vakantie nabij Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018

Tilburg, april 2018

Vakantie vieren in eigen land is dit jaar een extra goed idee, want in  2018 is Leeuwarden dé Culturele Hoofdstad van Europa. De spetterende opening door ons koningspaar trok al ruim 40.000 bezoekers naar de Friese hoofdstad. En er staat nog zoveel meer gepland; prachtige festiviteiten die in de meeste gevallen geweldig te combineren zijn met een korte of lange vakantie in deze prachtige Nederlandse provincie.

Water, water en water

Friesland staat bekend om haar oneindige uitzichten op het water. Zoals het Friese merengebied in het zuidwesten van Friesland met tienduizenden hectaren water  waar recreatieve schippers en vissers dankbaar gebruik van maken! Ook de organisatie van de Culturele Hoofdstad speelt uiteraard  in op het thema water met diverse evenementen en bezienswaardigheden waarin water centraal staat.  Wij geven twee leuke tips om een vakantie in een vakantiehuis in het voorjaar te combineren met deze evenementen:

Kunst op de Wadden

Het project “Sense of Place” door Joop Mulder, de voormalige Oerol-directeur. De kunst objecten op het Friese Waddengebied maken het onzichtbare zichtbaar en laten zien hoe water en land door de mens beïnvloed worden. Een bezoek aan één of meerdere van deze projecten aan het water is zeker een aanrader tijdens een vakantiehuis verblijf in Friesland!

Elfstedenroeimarathon

Jaarlijks organiseert LRV Wetterwille, op de vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag, de elfstedenroeimarathon. Aan deze langste en meest populaire marathonwedstrijd van Nederland nemen jaarlijks zo'n 100 teams deel, waaronder een toenemend aantal buitenlandse ploegen. Leuk om te aanschouwen, maar zeker ook ook mee te doen!

Optimaal genieten in Friesland

Voor een geweldige beleving van deze waterrijke provincie verblijft u in een vakantiehuis aan of zelfs op het water! Babette van Veen bezocht Leeuwarden vanaf een watervilla op 15 minuten rijden van de Culturele Hoofdstad. 

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen