Vakantie in ouderlijk huis van IKEA oprichter Kamprad

Inspiratiebron van recent overleden meubel visionair via NOVASOL te huren

 

Tilburg, februari 2018

Waar IKEA oprichter Ingvar Kamprad is opgegroeid kan men tegenwoordig vakantie houden. Vakantiehuis verhuurder NOVASOL heeft het ouderlijk huis van de recent op 91- jarige leeftijd overleden meubel visionair in het aanbod. Op het landgoed Elmtaryd in het Zuid-Zweedse Agunnaryd bracht Kamprad zijn jeugd door, speelde in de tuin, zwom en viste in het nabijgelegen meer en legde uiteindelijk de basis voor zijn huidige wereldwijde onderneming. De merknaam IKEA stamt overigens af van de initialen van de oprichter, het landgoed en het dorp. Het geliefde kinderparadijs „Småland“ in iedere IKEA-vestiging is afgeleid van de regio Småland, waar het charmante huis met haar dikke muren en oude vensters zich bevindt. Het is geschikt voor acht personen en is te huur vanaf € 299 per week (huiscode S05612).

Op fundamenten uit het jaar 1322 gebouwd, ligt het landgoed van de Kamprads op een door oude bomen omgeven natuurperceel. Via een typisch Zweedse gesloten houten veranda betreedt men het huis en komt in de grote woonkamer met kachelhaard en houten vloeren, die ook in de vier slaapkamers zijn terug te vinden. Naar Billy, Klippan en Pax zoekt men hier tevergeefs; in plaats daarvan zijn de ruimtes met antieke meubelen en handwerk uit de regio, die herinneren aan een onbezorgde kindertijd, ingericht

Een must voor echte IKEA-fans: het IKEA-museum in Älmhult ligt op ca. een half uur autorijden. Hier is het destijds eerste IKEA-meubelhuis ter wereld ondergebracht en vertelt de historie van de onderneming sinds de oprichting in 1958.

In de omgeving van het Kamprad landgoed biedt NOVASOL honderden typsich Zweedse vakantiehuizen aan. Velen daarvan zijn direct aan het water gelegen met eigen aanlegsteiger, boot of vlot. Net als IKEA zette de Zweedse vestiging van NOVASOL haar eerste stappen in Småland en is vandaag de dag de leidende vakantiehuisaanbieder in deze regio.

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen