Vakantiehuis in Porto - Port en Architectuur

Porto

Vakantiehuis in Porto - Port en Architectuur

Porto is niet alleen de op één na grootste stad van Portugal, maar ook wereldberoemd vanwege de Douro-rivier en de haven. Porto is ook een van Europa's meest charismatische steden met zijn architecturale contrasten, prachtige kerken en huizen met kleurrijke betegelde gevels. Een vakantie ten noorden van Portugal geeft misschien niet hetzelfde mediterrane gevoel als de Algarve of Lissabon, maar als je de Douro-rivier van Porto naar Spanje volgt, komt je in een gebied dat misschien wel de perfecte vakantiebestemming voor je is. Met een vakantiehuis in Porto ervaar je één van de oudste steden van Europa.

Porto: kleurrijk centrum tot groene heuvels

De Douro, de “gouden rivier “, stroomt van Spanje naar Porto. Langs deze rivier zie je prachtige plekken waar je de ideale vakantie kunt beleven. Naast het mooie Porto, de architecturale hoofdstad van het noorden, zal je prachtige landschappen, groene heuvels, middeleeuwse dorpjes en indrukwekkende kastelen ontdekken. Al deze pracht in combinatie met de lekkere Portugese keuken en een vakantiehuis in Porto zijn het recept voor een onvergetelijke vakantie in Portugal.

Bezoek het centrum vanaf je vakantiehuis in Porto

Architectuur

Porto beschikt over een heleboel architecturale schoonheid. Zo is de stad de thuisbasis van verschillende mooie pleinen, kerken, huizen met kleurrijke betegelde gevels en hedendaagse architectuur. De Casa da Música, ontworpen door de bekende Nederlandse architect Rem Koolhaas en de unieke gebouwen in het centrum ontworpen door Alvaro Siza, zijn mooie voorbeelden van de moderne architectuur.

Architectuur van Porto

UNESCO werelderfgoed

Sinds 1996 staat het historische centrum van Porto op de UNESCO werelderfgoedlijst. Hier kun je onder andere een van de oudste monumenten van de stad zien: de kathedraal van Porto. Een andere bezienswaardigheid is de Cedofeita: een unieke middeleeuwse kerk. Of loop over de brug van Dom Luis. Deze brug is niet gebouwd door Robert Eiffel, zoals velen toch beweren. Hij werd in de wedstrijd bij het ontwerpen van de brug niet eerste, maar tweede.

Het beroemde Portugese eten

De inwoners van Porto staan bekend als "tripeiros" (penseters). De stad moest in de 15de eeuw bijna al hun vlees aan de hoofdstad en de vloot die in Marokko vertrok naar Ceuta geven. Gedurende die periode moesten de inwoners van Porto zien te overleven van penssoep. Dit is nog steeds een specialiteit van de stad. Een andere lokale specialiteit is Francesinha. Dit is een royale hoeveelheid vlees tussen sneetjes geroosterd brood met gesmolten kaas en vervolgens overgoten met een heerlijke tomatensaus. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze lekkere gerechten zelf klaar te maken en te proeven in het comfort van je eigen vakantiehuis in Porto.

Port proeven

De stad is erg heuvelachtig en bezit zelfs gebouwen die in een klif zijn gebouwd. Trappen gesneden in de kliffen bieden een lonende wandeltocht.In de voorstad, Ribeira de Gaia, vindt je de magazijnen terug van grote Port bedrijven zoals Cálem, Fonseca, Sandemans, Kopke, en anderen. Hier kun je een porttour boeken bij een van de vele porthuizen.

Festa de São João

Porto’s Festa de São João is één van Europa’s meest levendige straatfestivals. Op die avond komen duizenden mensen naar de meest traditionele wijken van het oude centrum van Porto, een Unesco Werelderfgoed site, om een ​​eerbetoon aan Johannes de Doper te brengen. Tijdens het feest worden er zowel sacrale als profane tradities met elkaar gemengd.

Een interessante gewoonte tijdens de 'Festa de São João', is om elkaar te slaan met knoflookbloemen of zachte plastic hamers. Het feest begint al vroeg in de middag van 23 juni en duurt meestal tot de ochtend van 24 juni. De traditionele attracties van de nacht zijn straatconcerten, dansfeesten, springen over vuur, het eten van gegrilde sardines en vlees, het drinken van wijn en het loslaten van verlichte vuurlantaarns die vervolgens zweven over Porto’s zomerhemel. Kortom, de ideale periode om uw vakantiehuis in Porto te huren.

De omgeving rond je vakantiehuis in Porto

Andere Portugese dorpen en steden in de regio zijn misschien minder bekend dan Porto, maar ze zijn daarom niet minder mooi of historisch. De eerste hoofdstad van het land Guimarães, het religieuze centrum van Braga en het stadje Aveiro zijn een bezoek waard. Aveiro wordt gekenmerkt door zijn kanalen met kleurrijke huizen. Hoewel het klimaat van Noord-Portugal een beetje koeler is dan in het zuiden, zijn er nog steeds genoeg zonnige dagen in het jaar om te genieten in je vakantiehuis in Porto.